«PROTECT. RESTORE. FUND.» Her er videoen med Greta Thunberg og George Monbiot

Greta og George oppfordrer oss til å velge de som står opp for naturen.

Annonse

Med de tre nøkkelordene, beskytt, gjenoppbygg og finansiér, oppfordrer miljøaktivistene Greta Thunberg og George Monbiot oss til å ta vårt eget viktige klimavalg – nemlig å velge de politikerne som forsvarer naturen.

Avisen The Guardian har produsert filmen, som inneholder Greta og George sine forslag til løsninger. Disse går i hovedsak ut på å bevare og gjenoppbygge levende økosystemer som kan trekke store mengder CO2 ut av atmosfæren, for eksempel skoger, mangrover og sumpområder.

Filmregissør Tom Mustill forteller at produksjonen av den korte filmen skjedde med minst mulig fotavtrykk:

– Vi prøvde å lage filmen med så lite miljøpåvirkning som overhodet mulig. Vi tok tog til Sverige for å intervjue Greta, brukte grønn energi under redigeringsarbeidet, og vi resirkulerte arkivfilm i stedet for å filme på nytt.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!