Sveinung Rotevatn er vald til president i FNs miljøforsamling

– Og det etter berre ein dag i Brüssel, seier Rotevatn på Twitter.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn. Foto: Naturpress.
Annonse
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn. Foto: Naturpress.

Fersk klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) er vald til president i FNs miljøforsamling.

Tidlegare klima- og miljøminister, Ola Elvestuen, hadde det samme vervet. Miljøforsamlinga er det øvste organet i FN for miljø.

Rotevatn skal leie komiteen som førebur miljømøtet i Nairobi i 2021, UNEA-5.

– 2020 er eit viktig år hvor vi skal vi løyse mange av dei største miljøutfordringane i verda. Vi ser at natur forsvinn i eit høgt tempo, og at teikn på klimaendringar viser seg på dramatisk vis. Miljøforsamlinga i FN blir ein viktig arena for å få på plass internasjonale løysingar verda treng, seier Rotevatn (V) på KLD sine sider.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar