Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Milliardavtale sikrer Norsk Folkehjelp i fem nye år

Største rammeavtale for Norsk Foljehelp noensinne.

– Dette er den største samarbeidsavtalen for Norsk Folkehjelp noensinne, og gir oss en unik mulighet til å jobbe for demokratisering og mot ulikhet fremover, sier organisasjonens generalsekretær, Henriette Killi Westhrin. 

I dag skrev utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og generalsekretær Henriette Killi Westhrin under en femårsavtale på nær én milliard kroner.

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og Norsk Folkehjelps Henriette Killi Westhrin. Foto: Norsk Folkehjelp

— Avtalen er viktig akkurat nå i kampen mot Covid19, men ikke minst langsiktig, ved at den vil bidra til å styrke folkelig organisering i 17 land. Nå kan kvinner og menn, småbønder, slum- og landsbybeboere, urfolk og arbeidere i uformell sektor, få større innflytelse, påvirke offentlig politikk og motvirke diskriminering, sier Westhrin.

— Sivilsamfunnet spiller en spesielt avgjørende rolle nå, under Covid-19-pandemien, sier Westhrin. — Våre partnere bidrar til å informere og forebygge og til å påvirke regjeringenes krisepakker.

Den økonomiske, politiske og sosiale ulikheten er stor i alle landene der Norsk Folkehjelp jobber. Lokale sivilsamfunnsorganisasjoner er viktige for å løfte interessene til store deler av befolkningen som i dag er marginalisert og har behov for at innflytelse, jord og inntekter fordeles bedre. 

— Vi har tro på at folk selv organiserer seg, og definerer egne krav og arbeidsmetoder, sier Westhrin. — Det bidrar til langsiktige endringer i samfunnet, fordi organisering gir folk mulighet for mer innflytelse på eget liv og på samfunnsutviklingen.

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon.

«Det som nå skjer rundt COVID-19 pandemien er et godt eksempel på hvor viktige sivilsamfunnsorganisasjonene er. De fremmer forslag til myndighetene om tilgang på helsetjenester og vann, støtte til småbønder, og tilgang på mat eller pengestøtte til de som står uten inntekt», skriver Norsk Folkehjelp i en pressemelding i anledning den nye rammeavtalen. 

Handlingsrommet til sivilsamfunnsorganisasjoner er truet i mange land. Mange folk risikerer trakassering, fengsling eller til og med sitt liv, fordi de organiserer seg. Under COVID-19-pandemien er det innført unntakstilstand i mange land, det øker risikoen for overgrep mot sosiale ledere og menneskerettighets- og miljøaktivister. 

«Mer enn noen gang er langsiktig finansiering til sivilsamfunnet avgjørende og må beskyttes. Vi ser stadig oftere at lokale partnere bruker stemmen sin for bekymringer, både om hvordan tiltakene som er iverksatt av regjeringer ikke passer for de som ikke har tilgang til det grunnleggende, men også hvordan tiltak begrenser sosial dialog», skriver Norsk Folkehjelp.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT