Karoline Andaur er ny leder i WWF Verdens naturfond

Ny generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur. Foto: Ivan Tostrup / WWF
Annonse
Ny generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur. Foto: Ivan Tostrup / WWF

Hun har vært konstituert i stillingen i et halvt år. Karoline Andaur er WWFs nye generalsekretær i Norge.

Bård Vegar Solhjell sa opp stillingen som WWF-topp i fjor høst for å bli direktør i Norad, og siden da har Andaur ledet organisasjonen. Hun var også nestleder da Solhjell var leder.

– Siden jeg begynte i WWF i 2009, har jeg sagt at jeg har hatt drømmejobben. Det er utrolig gøy at jeg nå får mulighet til å lede organisasjonen i en både krevende og spennende tid, og ikke minst ved at vi har TV-aksjonen i år, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond Karoline Andaur, i en kommentar på organisasjonens hjemmesider.

– Jeg er ydmyk og stolt over den tilliten som styret viser meg, og ser frem til å bygge WWF videre sammen med verdens beste kolleger, sier Andaur.

Bred erfaring fra ulike roller i WWF

– Vi er svært glade for at vi fant den beste lederen internt i organisasjonen, sier styreleder Frode Hvattum.

– Det er et samlet styre som står bak innstillingen. Kravene var høye og vi så etter noen med mange egenskaper: Solid ledererfaring, en samlende og synlig leder med erfaring fra å bygge gode team, ambisiøs, beslutningsdyktig og strategisk, og med god evne til å lytte. Dette mener vi Karoline kan levere på, sier Hvattum.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Andaur har en mastergrad i sosialantropologi fra Universitet i Oslo med en bachelor i sosialpsykologi. Hun er opprinnelig fra Haugesund, men har bodd i Oslo siden 2000. Hun kom til WWF fra en jobb i budsjett- og komitesekretariatet på Stortinget.

I WWF har hun hatt flere forskjellige stillinger, først som rådgiver, deretter leder for WWFs havarbeid som fagsjef, ansvarlig for næringslivarbeidet og organisasjonsutvikling.

– Nå som vi står midt i en dramatisk situasjon verden over grunnet koronaviruset, er vi blitt påminnet hvor viktig en intakt natur er for oss mennesker. Forstyrrer vi naturens likevekt, kan dette slå tilbake på oss selv. WWF vil fortsette å skape løsninger for å stagge klimaendringene, bevare mer natur og sørge for mindre utslipp. Det ser jeg fram til å være en del av, sier Andaur.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar