Journalistikk har aldri vært viktigere enn akkurat nå

Takk til alle dere som bidrar, slik at vi kan fortsette å gjøre jobben vår.

UKAS LEDER: Journalister jobber for at du skal vite hva som skjer, forstå hvorfor det skjer og være forberedt på hva som skjer videre.
Annonse
UKAS LEDER: Journalister jobber for at du skal vite hva som skjer, forstå hvorfor det skjer og være forberedt på hva som skjer videre.

Vesentlig og etterrettelig journalistikk har aldri vært viktigere enn akkurat nå. Samtidig overstrømmes internasjonale medier av falske nyheter. Sosiale medier flyter over av rykter og feilaktig informasjon.

Det er trist å se statsledere som går i front for galskapen; Ungarns statsminister Viktor Orbán har brukt korona-pandemien til å erklære permanent unntakstilstand, hvor ytringer mot regjeringens politikk forbys og defineres som «fake news».

I Kambodsja benytter statsminister og leder for kommunistpartiet, Hun Sen, pandemien som en grunn til å utvide egen makt, og til å arrestere medlemmer av opposisjonspartiet Cambodia National Rescue Party (CNRP).

Facebook slettet nylig en video fra Brasils president Jair Bolsonaro hvor han hevdet at malaria-medisinen hydroksyklorokin (HCQ) er effektiv mot koronaviruset. Twitter har slettet et innlegg fra Venezuelas president Nicolás Maduro, hvor han anbefaler et hjemmelaget brygg som skal hjelpe mot Covid-19.

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, advarer mot at korona-pandemien nå skaper større ulikhet og truer våre sivile og politiske menneskerettigheter.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Ytringsfriheten presses, og kildekritikk fremstår som en stadig vanskeligere øvelse. Derfor er uavhengig journalistikk viktigere enn noen gang. Kritisk journalistikk står fram som et avgjørende verktøy for å avsløre makt og feilaktig informasjon.

Journalister jobber for at du skal vite hva som skjer, forstå hvorfor det skjer og være forberedt på hva som skjer videre. Hver eneste dag tas avgjørelser, både i Norge og internasjonalt, som får store konsekvenser for deg og ditt liv.

Nasjonale og globale kriser gir muligheter for dem som ønsker å spre falske nyheter og forsøke å manipulere folk. Nettopp da er det viktig at det finnes redaktørstyrte medier som gir deg informasjon du kan stole på.

Takk til alle dere som bidrar, slik at vi kan fortsette å gjøre jobben vår. Takk til dere som åpner opp og deler informasjon. Takk for tips og for sterke meninger.

Takk til deg som abonnerer. Det er viktigere enn noen gang.

#takkfortilliten


Disse organisasjonene står bak kampanjen #takkfortilliten:

  • Norsk Presseforbund
  • Mediebedriftenes Landsforening
  • Norsk Journalistlag
  • Fagpressen
  • Norsk lokalradioforbund
  • Landslaget for lokalaviser
  • Norsk Redaktørforening

Transit magasin er medlem av Fagpressen.


Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar