Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Canadisk oljelobby ber om en rekke unntak fra miljøreguleringer på grunn av korona

Oljelobbyorganisasjon foreslår grep som berører klima, forurensing, trekkfugler og urbefolkning, skriver avisen The Independent.

Oljeindustrien i Canada og verden opplever nedgang i etterspørselen. Dette bildet er fra tjæresandfelt i Alberta, Canada. Foto: Howl Arts Collective / Wikimedia Commons

CAPP, eller The Canadian Association of Petroleum Producers, er den canadiske oljeindustriens største lobbyorganisasjon. De har sendt et 13-siders brev til statsminster Pierre Trudeau og hans regjering, med forespørsel om unntak fra en rekke miljøreguleringer og andre lover på grunn av koronasituasjonen, og det den medfører av problemer for oljeindustrien.

Koronapandemien har ført til fall i oljeetterspørselen verden over, med økonomiske problemer og truende arbeidsledighet i bransjen som konsekvenser.

The Independent refererer til den canadiske avisen Global News, som har fått i hende det nevnte brevet. Brevet skal inneholde mer enn 30 forespørsler om regelunntak eller andre grep.

Blant temaene og sektorene som berøres er overvåking av forurensing, påvirkning på habitat for trekkfugler, klimaendringer og rettigheter til urbefolkning.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT