Canadisk oljelobby ber om en rekke unntak fra miljøreguleringer på grunn av korona

Oljeindustrien i Canada og verden opplever nedgang i etterspørselen. Dette bildet er fra tjæresandfelt i Alberta, Canada. Foto: Howl Arts Collective / Wikimedia Commons
Annonse

Oljelobbyorganisasjon foreslår grep som berører klima, forurensing, trekkfugler og urbefolkning, skriver avisen The Independent.

Oljeindustrien i Canada og verden opplever nedgang i etterspørselen. Dette bildet er fra tjæresandfelt i Alberta, Canada. Foto: Howl Arts Collective / Wikimedia Commons

CAPP, eller The Canadian Association of Petroleum Producers, er den canadiske oljeindustriens største lobbyorganisasjon. De har sendt et 13-siders brev til statsminster Pierre Trudeau og hans regjering, med forespørsel om unntak fra en rekke miljøreguleringer og andre lover på grunn av koronasituasjonen, og det den medfører av problemer for oljeindustrien.

Koronapandemien har ført til fall i oljeetterspørselen verden over, med økonomiske problemer og truende arbeidsledighet i bransjen som konsekvenser.

The Independent refererer til den canadiske avisen Global News, som har fått i hende det nevnte brevet. Brevet skal inneholde mer enn 30 forespørsler om regelunntak eller andre grep.

Blant temaene og sektorene som berøres er overvåking av forurensing, påvirkning på habitat for trekkfugler, klimaendringer og rettigheter til urbefolkning.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar