Frykter autoritær dreining i Slovenia

Slovenias nye statsminister Janez Janša er en venn og alliert av Ungarns autoritære statsminister Viktor Orban. Mange frykter at han vil bruke korona-krisen til å dra Slovenia i lignende retning.

Orban-venn: Mange frykter at Janez Janša (til venstre på bildet) skal ta Slovenia i samme illiberale retning som Ungarn. Til høyre Viktor Orbán, Ungarns statsminister. Bildet er fra en samling i EPP, Det europeiske folkeparti, et kristendemokratisk, konservativt politisk partisamarbeid i Europa. Foto: Wikimedia commons / CC BY 2.0.
Annonse
Slovenias nye statsminister Janez Janša er en venn og alliert av Ungarns autoritære statsminister Viktor Orban.
Kjære leser - for tilgang til denne artikkelen må du logge inn. 10 dager gratis prøvetid, ingen bindingstid. Velg blant Abonnement eller Årsabonnement. Allerede abonnent? log in
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar