Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Leo Ajkic blir UNICEF-ambassadør

Programleder og journalist Leo Ajkic er utnevnt som UNICEF Norges nyeste ambassadør. Felleskap, verdier og fordommer, er noe av det som står på kampsaklisten.

Leo Ajkic er ny ambassadør for UNICEF Norge. Foto: UNICEF Norge

Ajkic er en av Norges viktigste profiler innenfor temaer som oppvekst, utenforskap og fordommer. Gjennom mange års engasjement har han vært en klar stemme for flyktninger og hvordan det er å vokse opp i Norge med en slik bakgrunn.

Sammen med UNICEF vil han blant annet rette søkelyset mot hvordan flyktninger som kommer til Norge, ikke alltid føler de har rett til å være her.

– Jeg følte jeg fikk lov å komme til Norge fordi det var krig i hjemlandet mitt. Men jeg ser ofte at når det gjelder andre grunner til hvorfor folk flykter, så er det knyttet fordommer til det. Jeg vil jobbe for at alle skal føle seg inkludert i fellesskapet, og at ingen som kommer hit som flyktning eller innvandrer, skal føle på skam for den de er eller hva de flykter fra, sier Ajkic.

Aldri før har flere mennesker og barn vært fordrevet som nå.

Som FNs barnefond er UNICEFs viktigste oppgave å sørge for at barns rettigheter blir ivaretatt. Et barn på flukt har altså ikke bare krav på beskyttelse, utdannelse og helsehjelp, men også en rett til å ikke bli diskriminert. 

– Vi må se på barn på flukt som det de er, nemlig barn. De skal ikke måtte bli dårlig behandlet for foreldrenes valg, sier Ajkic.

Selv mener han at å samarbeide om dette temaet med UNICEF er gunstig, spesielt fordi arbeidet mot fordommer begynner nemlig med barn.

– Barn og unge er jo dem som ikke har mange av de negative holdningene som finnes der ute. Vi må begynne med barn og unge. Det er de som kan endre samfunnet vårt, og gjøre det rausere, sier Ajkic.

Han har selv fått føle på kroppen hvordan det var å være på flukt fra Bosnia som åtteåring, og har vært veldig åpen om hvordan dette har påvirket han, både som barn og voksen. Ajkic har også laget sin egen serie om temaet, kalt Flukt, som han vant Gullruten for i 2017.

– Den tiden vi er i nå, minner oss om samhold. Vi må aldri slutte å jobbe sammen for å gjøre samfunnet vårt rausere, sier Ajkic.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT