Martha Haukaas er Norads nye kommunikasjonsdirektør

NORADs nye kommunikasjonsdirektør heter Marta Haukaas. Foto: Norad
Annonse

– Jeg kan  ikke tenke meg noe mer meningsfylt og viktig akkurat nå enn å være med og bidra til å skape engasjement rundt bærekraftig utvikling og fattigdomsbekjempelse, sier Martha Haukaas.

Å kunne bidra til å fremme internasjonalt samarbeid og globale løsninger var et sentralt motiv for å søke jobben som kommunikasjonsdirektør i Norad, understreker hun.

– Koronapandemien viser for alvor at vi lever i et globalt fellesskap hvor vi må samarbeide internasjonalt for å skape trygge og stabile samfunn. I norsk sammenheng spiller Norad en nøkkelrolle her, sier Haukaas.

Norads nye kommunikasjonsdirektør kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Virke. Hun tiltrer i stillingen i Norad den 5. august. Ansettelsen ble offentliggjort i en pressemelding i dag.

Norads direktør Bård Vegar Solhjell ser fram til å få en ny kollega og støttespiller, forhåpentligvis i femte etasje i Bygdøy Allé 2 – om ikke Norads medarbeidere fremdeles må utføre sine oppdrag fra hjemmekontor.

– Jeg gleder meg til å ønske Martha velkommen til Norad. Vi står i en krevende tid med globale utfordringer, og utviklingssamarbeidet er et sentralt norsk verktøy for å skape globale løsninger. Martha er rett person til å ta Norads viktige kommunikasjonsoppdrag videre, sier Solhjell.

Haukaas har en master i statsvitenskap og bachelor i kultur og samfunnsvitenskap fra universitetet i Oslo. Ved siden av sin kommunikasjonsfaglige bakgrunn har hun erfaring fra FN-sekretariatet i New York, Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Buenos Aires. 

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar