Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Norfund inngår samarbeid med Enel Green Power om fornybar energi i India

Norfund er statens investeringsfond for utviklingsland. Samarbeidet med det internasjonale energiselskapet Enel Green Power, innebærer finansiering, bygging og drifting nye anlegg for fornybar energi i India.

Samarbeidet er allerede i gang, og i en pressemelding i dag offentliggjør partene at de har fått tildelt retten til signere en 25-årig energiforsyningskontrakt for et 420 MW solcelleprosjekt i Rajasthan.

Solkraftverket, som har planlagt oppstart i slutten av 2021, vil levere 750 GWh fornybar energi hvert år. Ved nedstengning av tilsvarende fossil kapasitet, vil kuttpotensialet være på 658 500 tonn CO2 hvert år. Det tilsvarer de årlige utslippene til 339 000 norske fossilbiler, skriver Norfund.

– For Norfund representerer partnerskapet en mulighet til å spille en rolle i å gi mye nødvendig ren energi i et viktig marked sammen med en industriell partner i verdensklasse, sier Tellef Thorleifsson, administrerende direktør i Norfund.

– Denne avtalen gir oss muligheten til å utvide og styrke vår tilstedeværelse i India, etter at vi nylig har oppnådd vår første seier i et solanbud i landet, sier Antonio Cammisecra, administrerende direktør i Enel Green Power.

EGP utvikler og bygger

Avtalen om videre samarbeid innebærer at Enel Green Power India (EGP India) vil være ansvarlig for utvikling og bygging av hvert prosjekt, mens Norfund vil ha rett til å investere i prosjektene når en milepæl i gjennomføringen er oppnådd, heter det i pressemeldingen. I tillegg vil EGP India i partnerskapet støtte hvert prosjekt med tekniske tjenester.

– Ved å slå oss sammen med en viktig partner som Norfund, som deler vårt engasjement for bærekraft og avkarbonisering, vil vi utnytte vår tekniske ekspertise for å utnytte det betydelige fornybare vekstpotensialet i India, samtidig som vi bidrar til oppnåelsen av landets bærekraftige energimål, sier Cammisecra i EGP.

EGP India eier og driver i dag 172 MW vindkapasitet som produserer rundt 320 GWh per år i Gujarat og Maharashtra.

Trenger kapital og ekspertise

Ifølge Tellef Thorleifsson har India ambisiøse mål for å få fart på overgangen til fornybar energi, men det er et stort behov for mer kapital kombinert med teknisk ekspertise for å realisere dem.

– Ved å samarbeide med et erfarent selskap som Enel Green Power, tror vi at vi kan bidra til både å skape arbeidsplasser og fremme overgangen til fornybar energi, sier Thorleifsson.

Indias regjering har som målsetting å produsere 100 GW solenergi og 60 GW vindkraftproduksjonskapasitet innen 2022. I dag er kapasiteten rundt 35 GW solenergi og omtrent 38 GW vind per i dag.

– Investeringer i fornybar energi er helt avgjørende for å skape flere arbeidsplasser og bekjempe fattigdom, samtidig som vi unngår at den nødvendige veksten bidrar til klimakrisen som vil ramme nettopp de aller svakeste hardest, sier Thorleifsson.

FAKTA EGP OG NORFUND:

Enel Green Power, som er en del av Enel Group, driver utvikling og drift av fornybare energi over hele verden, med tilstedeværelse i Europa, Amerika, Asia, Afrika og Oseania. Enel Green Power er en global leder innen fornybar energi med en styrt kapasitet på over 46 GW på tvers av vind-, sol-, geotermisk og vannkraft, og er i front når det gjelder å integrere innovative teknologier i fornybare kraftverk.

Norfund er det norske investeringsfondet for utviklingsland. Oppdraget er å skape arbeidsplasser og forbedre livene ved å investere i virksomheter som driver bærekraftig utvikling. Norfund eies og finansieres av den norske regjeringen og er regjeringens viktigste verktøy for å styrke privat sektor i utviklingsland. I 2019 finansierte Norfund 1010 MW ny kraftproduksjonskapasitet, og Norfunds portefølje har en total kapasitet på 5 866 MW.

(Kilde: Norfund)

Illustrasjonsfoto: EGP

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT