Sbertoli slutter i Zero – går til Norfund som leder for samfunnskontakt

Per Kristian Sbertoli er ansatt som leder for samfunnskontakt i Norfund, det statlige investeringsfondet for utviklingsland.

Per Kristian Sbertoli. Foto: Zero
Annonse

Sbertoli har sittet i styret i Norfund i fire år, og er dermed godt kjent med virksomheten. Han gikk ut av styret da han startet i sin nye rolle.

Sbertoli kommer fra miljøstiftelsen Zero, der han jobbet i nesten fem år, og var fagansvarlig for finansområdet. Tidligere har han blant annet jobbet for Plan Norge og han har vært politisk rådgiver for KrF. I perioden 2005 til 2009 var han 2. vararepresentant for KrF på Stortinget.

– Etter å ha sittet i Norfunds styre i fire år, gleder jeg meg til å kunne jobbe på fulltid med å bidra til arbeidet med å skape arbeidsplasser og sørge for at utviklingslands enorme og voksende energibehov kan dekkes med fornybar energi, sier Per Kristian Sbertoli til Naturpress.

Han knytter sitt arbeidsfelt og erfaring i Zero opp mot hva Norfunds oppgaver er.

– I Zero har jeg de siste årene jobbet særlig med å løfte fram at det trengs mer kapital til investeringer i fornybar energi i utviklingsland, dersom vi skal ha noen mulighet til å nå klimamålene. Norfund er Norges viktigste verktøy til å bidra med akkurat dette, og det er inspirerende å få lov til å være med på å jobbe videre med disse spørsmålene her. I denne tiden der pandemien setter millioner av arbeidsplasser i lavinntektsland i fare, er det også veldig meningsfylt å jobbe med hvordan vi kan bidra til holde disse i live, samtidig som det kan skapes nye arbeidsmuligheter til voksende befolkninger, sier Per Kristian Sbertoli.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Sbertoli tiltrådte stillingen i Norfund i juni.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her