Per Kristian Sbertoli. Foto: Zero

Sbertoli har sittet i styret i Norfund i fire år, og er dermed godt kjent med virksomheten. Han gikk ut av styret da han startet i sin nye rolle.

Sbertoli kommer fra miljøstiftelsen Zero, der han jobbet i nesten fem år, og var fagansvarlig for finansområdet. Tidligere har han blant annet jobbet for Plan Norge og han har vært politisk rådgiver for KrF. I perioden 2005 til 2009 var han 2. vararepresentant for KrF på Stortinget.

– Etter å ha sittet i Norfunds styre i fire år, gleder jeg meg til å kunne jobbe på fulltid med å bidra til arbeidet med å skape arbeidsplasser og sørge for at utviklingslands enorme og voksende energibehov kan dekkes med fornybar energi, sier Per Kristian Sbertoli til Naturpress.

Han knytter sitt arbeidsfelt og erfaring i Zero opp mot hva Norfunds oppgaver er.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

– I Zero har jeg de siste årene jobbet særlig med å løfte fram at det trengs mer kapital til investeringer i fornybar energi i utviklingsland, dersom vi skal ha noen mulighet til å nå klimamålene. Norfund er Norges viktigste verktøy til å bidra med akkurat dette, og det er inspirerende å få lov til å være med på å jobbe videre med disse spørsmålene her. I denne tiden der pandemien setter millioner av arbeidsplasser i lavinntektsland i fare, er det også veldig meningsfylt å jobbe med hvordan vi kan bidra til holde disse i live, samtidig som det kan skapes nye arbeidsmuligheter til voksende befolkninger, sier Per Kristian Sbertoli.

Sbertoli tiltrådte stillingen i Norfund i juni.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)