Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Kun digital innsamling i år: TV-aksjonen mot plast i havet blir uten bøssebærere

NRK har på grunn av koronasituasjonen besluttet at TV-aksjonen kun skal samle inn penger via digitale løsninger under årets TV-aksjon til WWF den 18. oktober.

Bøssebærere som går fysisk fra dør til dør, slik Norges befolkning er vant til, blir det således ikke i år. – Vi står i en ekstraordinær situasjon som krever ekstraordinære tiltak, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK.

– TV-aksjonen kalles verdens største dugnad og har samlet inn mer enn ni milliarder kroner siden oppstarten i 1974. Nå er det i tillegg en annen dugnad vi alle må stille opp på, og det betyr at det ikke vil bli gjennomført en dør-til-dør-bøsseaksjon i år, sier Eriksen i en pressemelding.

Det forsikres om at alle likevel får mange muligheter til å bli med på årets aksjon for å bekjempe plast i havet.

– Aksjonen utgjør en viktig forskjell for å ta vare på verdenshavene

WWF er mottaker av årets TV-aksjon, som skal gå til å bekjempe plast i havet. Aksjonen har fått navnet «Et hav av muligheter». Pengene som samles inn skal gå til å skape gode avfallsløsninger i Sørøst-Asia, der problemet med plastforsøpling til havet er størst.

Årets TV-aksjon vil utgjøre en viktig forskjell for å ta vare på verdenshavene, blir det understreket.

– Det er viktig for oss at vi som mottaker av årets TV-aksjon, også er med på den største dugnaden som pågår akkurat nå, nemlig den å hindre spredning av smitte. Dette har vært et år der mye må løses på andre måter enn vi er vant til, og en digital bøsseaksjon byr på mange spennende muligheter som vi ser frem til å teste ut. Ikke minst er det veldig engasjerende å se alle de positive tilbakemeldingene vi får fra alle som vil stille opp i kampen mot plast i havet, sier generalsekretær Karoline Andaur i WWF.

Bøssebærerne skal tilbake

Leder for TV-aksjonen, Vibecke Østby, sier at bøssebærertradisjonen skal gjenopptas så snart situasjonen tillater det. Kanskje blir det slik allerede neste år.

– Dette er et annerledes-år, og vi trenger alle gode krefter lokalt og nasjonalt for at vi også i år kan gjennomføre en fantastisk aksjon, selv uten å gå fysisk med bøsse. Jeg er utrolig stolt av alle frivillige, ildsjeler, samarbeidspartnere i næringslivet og i organisasjonslivet som står sammen med oss og legger til rette for gode løsninger også digitalt. Uten dem hadde det ikke vært noen TV-aksjon, sier Østby.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT