Her er statens sluttinnlegg i Klimasøksmålet

"Statens syn er det samme som det var i tingretten og lagmannsretten", lyder det i sluttinnlegget fra regjeringsadvokaten. Fotoelementer: Faksimile regjeringen.no / Pixabay.
Annonse

Staten, ved regjeringsadvokaten, har i dag lagt ut sluttinnlegget sitt til Høyesterett på regjeringen.no, i ankesaken i det såkalte klimasøksmålet.

Greenpeace Norden, Natur og Ungdom, Besteforeldrenes klimaaksjon og Naturvernforbundet har anlagt sak mot staten ved Olje- og energidepartementet med påstand om at tildelingene av utvinningstillatelser på norsk kontinentalsokkel under 23. konsesjonsrunde i 2016 er helt eller delvis ugyldig.

«Statens syn er det samme som det var i tingretten og lagmannsretten; at vedtaket er gyldig. Staten har derfor lagt ned påstand om at anken forkastes», skriver regjeringsadvokaten.

Les sluttinnlegget her.

Saken starter 4. november.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her