Den britiske utenrikskorrespondenten Robert Fisk er død

Robert Fisk ble akutt lagt inn på sykehus i Dublin, Irland, fredag 30. oktober. Dødsårsaken skal ha vært slag. Han ble 74 år.

Robert Fisk på Al Jazeera Forum, 2010 Foto: Wikimedia / Mohamed Nanabhay / CC BY 2.0
Annonse

Robert Fisk var britisk utenrikskorrespondent, og dekket borgerkrigene i Libanon, Algerie og Syria, Iran-Irak-konflikten, krigene i Bosnia og Kosovo, den sovjetiske invasjonen av Afghanistan, den islamske revolusjonen i Iran, Saddam Husseins invasjon av Kuwait, den amerikanske invasjonen og okkupasjonen av Irak.

New York Times beskrev ham i 2005 som “sannsynligvis den mest berømte utenrikskorrespondenten i Storbritannia”.

Fisk snakket flytende arabisk og var han en av få vestlige journalister som har intervjuet Osama bin Laden, noe han gjorde tre ganger mellom 1993 og 1997.

Han begynte sin karriere i Sunday Express. Derfra gikk han til videre til The Times, som korrespondent i Nord-Irland, Portugal og Midtøsten, der han var basert i Beirut i Libanon med jevne mellomrom siden 1976. Etter 1989 jobbet han for The Independent.

Fisk mottok mange britiske og internasjonale journalist-utmerkelser, inkludert britiske Foreign Reporter of the Year syv ganger.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Fisk skrev også bøker, som Pity the Nation: Lebanon at War og The Great War for Civilization: The Conquest of the Middle East.

Kilder: Wikipedia, The Guardian

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her