Robert Fisk på Al Jazeera Forum, 2010 Foto: Wikimedia / Mohamed Nanabhay / CC BY 2.0

Robert Fisk var britisk utenrikskorrespondent, og dekket borgerkrigene i Libanon, Algerie og Syria, Iran-Irak-konflikten, krigene i Bosnia og Kosovo, den sovjetiske invasjonen av Afghanistan, den islamske revolusjonen i Iran, Saddam Husseins invasjon av Kuwait, den amerikanske invasjonen og okkupasjonen av Irak.

New York Times beskrev ham i 2005 som “sannsynligvis den mest berømte utenrikskorrespondenten i Storbritannia”.

Fisk snakket flytende arabisk og var han en av få vestlige journalister som har intervjuet Osama bin Laden, noe han gjorde tre ganger mellom 1993 og 1997.

Han begynte sin karriere i Sunday Express. Derfra gikk han til videre til The Times, som korrespondent i Nord-Irland, Portugal og Midtøsten, der han var basert i Beirut i Libanon med jevne mellomrom siden 1976. Etter 1989 jobbet han for The Independent.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Fisk mottok mange britiske og internasjonale journalist-utmerkelser, inkludert britiske Foreign Reporter of the Year syv ganger.

Fisk skrev også bøker, som Pity the Nation: Lebanon at War og The Great War for Civilization: The Conquest of the Middle East.

Kilder: Wikipedia, The Guardian

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!