Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Idlib: Barn og sivile drept i angrep

Flere sivile ble skadet og drept av et kraftig bombardement i den syriske Idlib-provinsen onsdag. Minst fire barn skal være blant de drepte, bekrefter Redd Barna.

Ifølge organisasjonen var et av ofrene en fire år gammel jente som var på vei til skolen da angrepet skjedde. I tillegg ble to ansatte i en av Redd Barnas samarbeidsorganisasjoner i området drept og flere titalls mennesker såret, opplyser Redd Barna i en pressemelding.

Ifølge hjelpeorganisasjonen ble en barneskole i Kafraya truffet av granater. Ingen av de 150 elevene som var på skolen da angrepet skjedde kom til skade, men en elev og hans bror skal ha mistet livet i hjemmet sitt.

– Det som har skjedd er ufattelig tragisk, og vi er dypt rystet over at livene til barn og sivile har gått tapt. Skoler skal være et sted for læring og det er grufullt og uakseptabelt at barn blir direkte rammet i denne konflikten, sier Linda Bukåsen, regionleder for Midtøsten i Redd Barna.

Frykter at flere drives på flukt

De siste ukene har konflikten i nordvestlige deler av Syria tilspisset seg, og Redd Barna er bekymret for konsekvensene dersom kamphandlingene fører til at flere mennesker drives på flukt til i leirer for internt fordrevne flyktninger i området.

— De siste par dagene har det vært kraftig regn og oversvømmelser i flere av disse leirene, hvor kapasiteten er sterkt presset og forholdene er veldig krevende fra før av. Om lag en million mennesker har blitt internt fordrevet så langt i år, og nå risikerer vi å gå en kald vinter i møte som kan gjøre situasjonen enda vanskeligere for mennesker som allerede befinner seg i stor nød, sier Bukåsen.

Hun er svært bekymret for at urolighetene gjør det vanskelig å drive det humanitære hjelpearbeidet på bakken. Som følge av det siste angrepet har Redd Barna måttet stanse arbeidet ved to barnevaksinasjonsklinikker som organisasjonen gir støtte til i Idlib.

— Nok en gang er vi vitne til at barn og sivile må betale den høyeste prisen for denne konflikten. Derfor ber vi innstendig om at de krigende partene innfører våpenhvile umiddelbart og sørger for at barn og sivile beskyttes i henhold til internasjonal lov og den humanitære folkeretten, avslutter Bukåsen.

FAKTA: Krigen i Syria

  • Syria har en befolkning på omlag 22,8 millioner mennesker. Hovedstaden heter Damaskus. Borgerkrigen i Syria ble utløst av de store demonstrasjonene mot president Bashar al-Assad i mars 2011.
  • Over 400.000 mennesker er drept siden 2011, ifølge FN. Over 6.000.000 mennesker har flyktet fra landet, og like mange er på flukt innad i eget land, såkalt internt fordrevne.
  • I 2014 proklamerete IS et kalifat, med hovedsete i Raqqa, nord i Syria.
  • I 2014 starter den USA-ledete koalisjonen bombing av IS i Syria og Irak. Russland sluttet seg til krigen på Assads side i september i 2015.
  • Siden 2018 har Geir O. Pedersen vært FNs spesialutsending til Syria. April 2012 ble norske Robert Mood utnevnt til leder for FNs observatørstyrke.

Kilde: Redd Barna, FN.no, Wikipedia

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT