Geir Hønneland er ny generalsekretær i Helsingforskomitéen

Geir Hønneland. Foto: Ilja C. Hendel, NFFO
Annonse

– Akkurat nå er jeg først og fremst veldig glad over å ha fått jobben som generalsekretær i Den norske Helsingforskomité. Dette er et imponerende fagmiljø innen demokrati og menneskerettigheter som evner å formidle tydelige budskap på et solid kunnskapsmessig grunnlag, sier Hønneland i en uttalelse på NHCs nettsider.

Hønneland tar over stillingen etter Bjørn Engesland, som tidligere i høst gikk av etter 25 år som Helsingforskomitéens generalsekretær.

Geir Hønneland er statsviter og tidligere russlandsforsker ved Fridtjof Nansens Institutt, hvor han også satt nærmere 15 år i instituttets ledergruppe, de siste fem årene som direktør. Siden 2018 har Hønneland vært styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO). Som forsker har han skrevet en rekke bøker om russisk politikk og identitet, og han snakker russisk flytende. For øyeblikket er han tilknyttet Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

– Jeg ser fram til å få brukt min ledelseserfaring fra både forskning og organisasjonsliv, samt min faglige bakgrunn fra det postsovjetiske området. Og jeg ser fram til å jobbe med menneskerettigheter og demokrati, som jeg brenner for. Men først av alt gleder jeg meg nå til å treffe staben, sier Hønneland.

Styreleder i Den norske Helsingforskomité, Ragnhild Astrup Tschudi, er veldig fornøyd med ansettelsen av Hønneland.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– Vi har virkelig funnet riktig person til riktig tidspunkt i komiteens liv. Vi er blitt en stor organisasjon som trenger Hønnelands ledererfaring og gode fagkunnskaper. Vi har vært heldige og funnet kombinasjonen, sier Astrup Tschudi.

Hønneland starter i jobben som generalsekretær 4. januar 2021.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her