Geir Hønneland. Foto: Ilja C. Hendel, NFFO

– Akkurat nå er jeg først og fremst veldig glad over å ha fått jobben som generalsekretær i Den norske Helsingforskomité. Dette er et imponerende fagmiljø innen demokrati og menneskerettigheter som evner å formidle tydelige budskap på et solid kunnskapsmessig grunnlag, sier Hønneland i en uttalelse på NHCs nettsider.

Hønneland tar over stillingen etter Bjørn Engesland, som tidligere i høst gikk av etter 25 år som Helsingforskomitéens generalsekretær.

Geir Hønneland er statsviter og tidligere russlandsforsker ved Fridtjof Nansens Institutt, hvor han også satt nærmere 15 år i instituttets ledergruppe, de siste fem årene som direktør. Siden 2018 har Hønneland vært styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO). Som forsker har han skrevet en rekke bøker om russisk politikk og identitet, og han snakker russisk flytende. For øyeblikket er han tilknyttet Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

– Jeg ser fram til å få brukt min ledelseserfaring fra både forskning og organisasjonsliv, samt min faglige bakgrunn fra det postsovjetiske området. Og jeg ser fram til å jobbe med menneskerettigheter og demokrati, som jeg brenner for. Men først av alt gleder jeg meg nå til å treffe staben, sier Hønneland.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Styreleder i Den norske Helsingforskomité, Ragnhild Astrup Tschudi, er veldig fornøyd med ansettelsen av Hønneland.

– Vi har virkelig funnet riktig person til riktig tidspunkt i komiteens liv. Vi er blitt en stor organisasjon som trenger Hønnelands ledererfaring og gode fagkunnskaper. Vi har vært heldige og funnet kombinasjonen, sier Astrup Tschudi.

Hønneland starter i jobben som generalsekretær 4. januar 2021.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)