Homofili avkriminaliseres i Bhutan

Illustrasjonsfoto. Foto: Carsten ten Brink / Flickr
Annonse

Bhutans parlament har nylig stemt for å avkriminalisere sex mellom to av samme kjønn.

Lovforslaget ble vedtatt på FNs menneskerettighetsdag, 10. desember, noe som i seg selv har en viktig symbolsk verdi. Lovforslaget må også godkjennes av kongen for at det skal bli en lov, men dette er likevel en viktig seier for LHBTIQ+-personer i Bhutan.

— Jeg tror alle som har stått opp for LGBT-samfunnet i Bhutan vil feire i dag, dette er vår seier», uttalte Tashi Tsheten, direktør for LGBT-organisasjonen, Rainbow Bhutan, ifølge Reuters.

Denne artikkelen ble først publisert hos Verdens Beste Nyheter.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her