Journalist arrestert på Filippinene. Mistanke om at politiet har plantet våpen

Annonse

FILIPPINENE: 10. desember ble journalisten Lady Ann Salem, redaktør for Manila Today og også kjent som Icy, pågrepet av politiet. Ingen vet hva anklagene mot henne er, men det antas at politiet har plantet våpen og ammunisjon i huset hennes. Icy ble såkalt «red-tagged» av myndighetene for en tid tilbake, melder Committee to Protect Journalists (CPJ) den 14. desember.

Internasjonale presseorganisasjoner og University of the Philippines College of Mass Communication kraver at Salem løslates, skriver Bulatlat.com, 15. desember.

Icy er organisasjonssekretær for International Association of Women in Radio and Television (IAWRT), en organisasjon som også har en avdeling og medlemmer i Norge. Et annet av IAWRTs medlemmer på Filippinene, Frenchie Mae Cumpio, sitter fortsatt fengslet etter at hun ble arrestert i februar.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her