Susanne Lende er ny kommunikasjonssjef for CARE Norge

CARE henter ny kommunikasjonsleder fra PR-bransjen.

Susanne Lende. Foto: CARE Norge / Anna Kvarberg Ekre
Annonse

Susanne Lende blir fra 1. februar leder for avdelingen for kommunikasjon og politikk i CARE Norge. Hun kommer fra jobben som daglig leder for Burson Cohn & Wolfes Oslo-kontor.

– Jeg gleder meg enormt til å bli en del av CARE-laget. Dette er uten tvil en drømmejobb, sier Lende.

– Arbeidet for kvinners og jenters rettigheter er et av de viktigste virkemidlene i den internasjonale fattigdomsbekjempelsen. Og samtidig må vi ikke glemme at likestilling må kjempes for i hverdagen her hjemme også. Den debatten ser jeg veldig frem til å ta del i, sier den påtroppende kommunikasjonssjefen i en pressemelding.

– Selv om vi bor i et av de mest likestilte landene i verden skjer ikke likestilling av seg selv. Fremdeles tjener menn mer enn kvinner, det er flere mannlige toppledere enn kvinnelige, og det finnes en usagt forventning om at menn tar ut langt mindre enn kvinnene av foreldrepermisjonen. Siden disse strukturene har seige røtter må vi hver dag orke å stå i de små hverdagskampene og si ifra og kreve endring når man opplever urettferdighet. CARE må bli en tydeligere stemme for likestilling også her hjemme fremover. Slik kan vi engasjere og nå ut til flere for å styrke vårt arbeid med utviklings- og nødhjelp, sier Lende.

Susanne Lende er utdannet journalist og har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Tidligere har hun jobbet som kommunikasjonsrådgiver for Kirkerådet og Mellomkirkelig råd for Den norske kirke med særlig ansvar for fagfeltene klima, miljø og internasjonale spørsmål.

Likestillingen går i revers i verden med pandemien, mener Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i CARE:

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

– 2020 er et dårlig år, hvor mange av de fremskrittene vi har sett siden 2000 reverseres. Likestilling er nøkkelen for å skape økonomisk vekst og bærekraftige samfunn. Vi må nå få med oss flere i dette arbeidet. Derfor satser vi nå ekstra på kommunikasjon og politisk arbeid for å engasjere og få flere med på laget.

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her