FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet. Foto: Foto: UN Photo / Daniel Johnson

I en pressemelding uttaler Michelle Bachelet, FNs høykommissær for menneskerettigheter, at hun er dypt bekymret over onsdagens angrep på den amerikanske kongressen. I følget Bachelet viser angrepet at politiske lederes hatefulle retorikk, samt den aktive bevisste fordreiningen av fakta, har ødeleggende konsekvenser.

«Vi oppfordrer ledere på tvers av det politiske spektrum, inkludert den amerikanske presidenten, til å avvise de farlige falske fortellingene, og sammen oppfordre tilhengerskarene til å gjøre det samme,» sier Bachelet.

Videre påpekte hun at rapportene om trusler, og voldsutøvelse mot mediene som var til stede under angrepet, skal «være gjenstand for en grundig etterforskning og eventuell rettsforfølgelse.»

Les mer hos UN News.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Denne artikkelen er levert av UNRIC.

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!