FNs menneskerettighetssjef til Trump: – Avvis de falske fortellingene

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, oppfordrer president Donald Trump til å «avvise de falske fortellingene.»

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet. Foto: Foto: UN Photo / Daniel Johnson
Annonse

I en pressemelding uttaler Michelle Bachelet, FNs høykommissær for menneskerettigheter, at hun er dypt bekymret over onsdagens angrep på den amerikanske kongressen. I følget Bachelet viser angrepet at politiske lederes hatefulle retorikk, samt den aktive bevisste fordreiningen av fakta, har ødeleggende konsekvenser.

«Vi oppfordrer ledere på tvers av det politiske spektrum, inkludert den amerikanske presidenten, til å avvise de farlige falske fortellingene, og sammen oppfordre tilhengerskarene til å gjøre det samme,» sier Bachelet.

Videre påpekte hun at rapportene om trusler, og voldsutøvelse mot mediene som var til stede under angrepet, skal «være gjenstand for en grundig etterforskning og eventuell rettsforfølgelse.»

Les mer hos UN News.

Denne artikkelen er levert av UNRIC.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her