FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet. Foto: Foto: UN Photo / Daniel Johnson
- Annonse -

I en pressemelding uttaler Michelle Bachelet, FNs høykommissær for menneskerettigheter, at hun er dypt bekymret over onsdagens angrep på den amerikanske kongressen. I følget Bachelet viser angrepet at politiske lederes hatefulle retorikk, samt den aktive bevisste fordreiningen av fakta, har ødeleggende konsekvenser.

«Vi oppfordrer ledere på tvers av det politiske spektrum, inkludert den amerikanske presidenten, til å avvise de farlige falske fortellingene, og sammen oppfordre tilhengerskarene til å gjøre det samme,» sier Bachelet.

Videre påpekte hun at rapportene om trusler, og voldsutøvelse mot mediene som var til stede under angrepet, skal «være gjenstand for en grundig etterforskning og eventuell rettsforfølgelse.»

Les mer hos UN News.

Denne artikkelen er levert av UNRIC.

- Annonse -