FN refser Norges behandling av Farida

UNHCR bidrar som partshjelp for Farida i femte rettsrunde.

Farida Khurami bor sammen med foreldrene i Afghanistan. Foto: Privat
Annonse

Farida og familien hennes vant mot staten i tingretten, lagmannsretten og i Høyesterett, men tapte i den fjerde runden i retten. Nå er en femte rettsrunde i gang.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har engasjert seg i saken og bidrar nå som såkalt partshjelp, til støtte for Farida og hennes familie.

– Når høykommissæren går inn i denne saken så er det fordi at den reiser noen viktige prinsipielle spørsmål som høykommissæren er opptatt av, sier juss-professor Terje Einarsen ved Universitetet i Bergen til NRK.

Han representerer UNHCR i rettssaken.

Fakta: Farida-saken

Farida er født 4. desember 2005, og moren Noorya bodde i Norge fra 2011 til 2015. Faren Hafiz kom til landet i 2012. De var bosatt på Dokka i Innlandet.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Noorya hevder familien i Afghanistan har brutt med henne fordi hun rømte fra et tvangsekteskap med en eldre mann. Norske utlendingsmyndigheter har ikke trodd på grunnlaget for asylsøknaden.

12. februar 2015 ble familien hentet av politiet og sendt til Afghanistan.

Kilde: NRK

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her