Farida Khurami bor sammen med foreldrene i Afghanistan. Foto: Privat

Farida og familien hennes vant mot staten i tingretten, lagmannsretten og i Høyesterett, men tapte i den fjerde runden i retten. Nå er en femte rettsrunde i gang.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har engasjert seg i saken og bidrar nå som såkalt partshjelp, til støtte for Farida og hennes familie.

– Når høykommissæren går inn i denne saken så er det fordi at den reiser noen viktige prinsipielle spørsmål som høykommissæren er opptatt av, sier juss-professor Terje Einarsen ved Universitetet i Bergen til NRK.

Han representerer UNHCR i rettssaken.

Fakta: Farida-saken

Farida er født 4. desember 2005, og moren Noorya bodde i Norge fra 2011 til 2015. Faren Hafiz kom til landet i 2012. De var bosatt på Dokka i Innlandet.

Noorya hevder familien i Afghanistan har brutt med henne fordi hun rømte fra et tvangsekteskap med en eldre mann. Norske utlendingsmyndigheter har ikke trodd på grunnlaget for asylsøknaden.

12. februar 2015 ble familien hentet av politiet og sendt til Afghanistan.

- Annonse -Gratis bok til nye abonnenter

Kilde: NRK

Annonse
Den eneste publikasjonen som leverer global journalistikk på norsk. Støtt Transit magasin med et abonnement og sikre deg samtidig tilgang til alt innhold.