Farida Khurami bor sammen med foreldrene i Afghanistan. Foto: Privat

Farida og familien hennes vant mot staten i tingretten, lagmannsretten og i Høyesterett, men tapte i den fjerde runden i retten. Nå er en femte rettsrunde i gang.

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har engasjert seg i saken og bidrar nå som såkalt partshjelp, til støtte for Farida og hennes familie.

– Når høykommissæren går inn i denne saken så er det fordi at den reiser noen viktige prinsipielle spørsmål som høykommissæren er opptatt av, sier juss-professor Terje Einarsen ved Universitetet i Bergen til NRK.

Han representerer UNHCR i rettssaken.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Fakta: Farida-saken

Farida er født 4. desember 2005, og moren Noorya bodde i Norge fra 2011 til 2015. Faren Hafiz kom til landet i 2012. De var bosatt på Dokka i Innlandet.

Noorya hevder familien i Afghanistan har brutt med henne fordi hun rømte fra et tvangsekteskap med en eldre mann. Norske utlendingsmyndigheter har ikke trodd på grunnlaget for asylsøknaden.

12. februar 2015 ble familien hentet av politiet og sendt til Afghanistan.

Kilde: NRK

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!