Video: «Et palass til Putin. Historien om den største bestikkelsen»

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj anklager president Vladmir Putin for korrupsjon.

Annonse

Aleksej Navalnyj anklager nå Putin direkte for korrupsjon. Det gjør han gjennom en 1 time og 50 minutter lang film, som har fått stor spredning i sosiale medier.

Navalnyj forteller at han spilte inn denne videoen før han kom tilbake til Russland, før arrestasjonen, men at han og hans organisasjon ønsket å slippe den etter returen til Moskva for «å vise at de ikke er redde for hovedpersonen i filmen», som Navalnyj sier i introduksjonen til filmen.

Putin selv avviser påstanden om at han eier et palass ved Svartehavet.

Fakta: Aleksej Navalnyj

Han fikk i 2013 den nest største oppslutningen ved valget til borgermester i Moskva. I 2017 offentliggjorde han en rapport der han angrep politisk korrupsjon og kritiserte Vladimir Putin og hans politiske allierte. 

Han ble i 2020 sendt til Charité-sykehuset i Berlin for behandling etter symptomer på forgiftning. Tyske, franske og svenske eksperter bekreftet at Navalnyj var angrepet med militær nervegift.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Navalnyj vendte 17. januar 2021 tilbake til Russland og ble umiddelbart varetektsfengslet i 30 dager for brudd på meldeplikten.

Kilde: Wikipedia

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her