Emil André Erstad. Foto: Helsingforskomiteen

Helsingforskomiteens kommunikasjonssjef blir kommentator i avisa Vårt Land.

— Så glad for tida i Helsingforskomiteen med verdas beste kollegaer og verdas viktigaste saker. Takk for fine og meiningsfulle år! skriver han på sin Facebook-side. — Tida vi lever i treng god og grundig politisk journalistikk, og eg gler meg stort til å bidra som ny kommentator i Vårt Land.

Erstad har også tidligere vært spaltist i Vårt Land. Han er opprinnelig fra Radøy i Hordaland, og har nå flyttet hjem til Hardanger, og skal jobbe derfra:

— Jeg tror norsk politikk trenger perspektiver fra utenfor Oslo som ikke er karikaturer på en senterparti-kopi. Det er viktig å forstå de strømningene som beveger seg utenfor hovedstaden, og det å være tett på den pulsen kan gi en styrke til kommentatorvirksomheten i Vårt Land, sier han til avisa.

Emil André Erstad var tidligere medlem av Kristelig folkeparti, og var på Hareides og mindretallets side under fløykampen i Krf. Erstad var rådgiver for tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide før han startet i Helsingforskomiteen. Han har tidligere vært Internasjonal rådgiver i Tankesmien Agenda og leder for KrFU. Erstad er også forfatter av boken «Farvel, Syria. Om eit folk på flukt».

Annonse
Den eneste publikasjonen som leverer global journalistikk på norsk. Støtt Transit magasin med et abonnement og sikre deg samtidig tilgang til alt innhold.