Dokumentar: Do Not Split

Regi: Anders Hammer

Anders S. Hammer vant årets IR-pris for dokumentarfilmen «Do Not Split», en dokumentar om Hongkong-protestene i 2019.

«Do Not Split» starter med lovforslaget i 2019 som tillater den kinesiske regjeringen å utlevere mistenkte kriminielle til fastlands-Kina, noe som eskalerte protester i hele Hong Kong. Protestene foregikk over et år og denne dokumentaren beskriver demonstrantenes besluttsomhet og ofre, regjeringens tilbakeslag og – innføringen av den nye kinesiske sikkerhetsloven.

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!