Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

130 mennesker omkommet på Middelhavet siste døgn. Hvor er avisene?

KOMMENTAR: Det er dagen etter at politimannen som drepte George Floyd har blitt funnet skyldig for drap og et lettelsens sukk brer seg over kommentarfeltet i sosiale medier. Jeg veksler konstant mellom CNN og meldinger på mobilen min. For alle liv er ikke like mye verdt og Black Lives Matter-kampanjen har ikke nådd Middelhavet.

Tre båter er i havsnød akkurat nå og Frontex vet om dem alle tre. EUs grensepatrulje flyr over båter med menn, kvinner og barn, men gjør ingenting for å redde dem.

Ocean Viking har nettopp satt ut fra Syracuse i Italia og er på vei mot den sentrale delen av Middelhavet når de får melding av Alarm Phone. I løpet av 48 timer har tre båter meldt om havsnød i internasjonalt farvann utenfor kysten av Libya. Alle båtene befant seg en ti timers reise fra Ocean Vikings posisjon, men de satt opp farten og i seks meter høye bølger satte de kursen mot Libya. Uten noen hjelp fra offisielle maritime myndigheter leter det norskflaggede skipet etter alle tre båtene. Først ble tre døde kropper oppdaget av handelsskipet My Rose.

Når Ocean Viking når frem til åstedet finner de en gummibåt snudd opp ned og minst ti kropper som ligger og duver i bølgene. Operasjonsleder om bord, Luisa Albera, snakker på vegne av mannskapet når hun sier: «Vi er knust, dette er så hjerteskjærende. Vi tenker på de livene som har gått tapt og på familiene som kanskje aldri får svar på hva som har skjedd med sine kjære.»

Dagen før har en overfylt gummibåt med ett hundre mennesker om bord blitt tvunget tilbake til Libya av såkalt libysk kystvakt. I den operasjonen døde en kvinne og hennes barn. De overlevende ble sendt rett i internering. Samme dag hadde Ocean Viking lette etter en trebåt med 40 mennesker om bord. Den båten ble aldri funnet.

Det antas at 130 mennesker omkom i skipbruddet 22.april 2021. Ikke en eneste overlevende ble funnet i bølgene. Den døde mannen som ligger med hodet ned i vannet og en svart livbøye rundt livet vil aldri kunne fortelle oss hva som skjedde i timene før båten mistet all luften og menneskene sank.

I Dagsrevyen samme kveld ble ikke forliset nevnt med ett ord. Black Lives Matter har visst ingen verdi i Middelhavet. 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT