Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Etter 13 år får Cultura Bank ny banksjef

Kristine Falkgård tar over etter Kjell Fredrik Løvold som har arbeidet i Cultura Bank i 13 år.

Cultura Banks nye sjef Kristine Falkgård har i den senere tid i tillegg til styreverv vært tilknyttet stiftelsen Terravera, som utvikler en open source plattform for måling av bærekraft, basert på FNs bærekraftsmål.

Tidligere har hun vært administrerende direktør for Kommunalbanken AS, som har gjort seg bemerket innen bærekraft og grønn finans. Før hun ble leder for Kommunalbanken AS ledet hun avdeling for markedsoperasjoner og analyse i Norges Bank.

Løvold nærmer seg pensjonsalder og ønsker å gå over i en annen rolle. Han fortsetter som spesialrådgiver i banken. Løvold tok over som leder den 9. april.

Internasjonal erfaring

Hun har bred erfaring fra internasjonalt samarbeid, blant annet som visepresident i European Association of Public Banks.

– Jeg er veldig glad over å ha fått denne muligheten, sier Kristine Falkgård. – Det er en stor ære å overta roret i en bank som betyr så mye for mange mennesker, som ikke bare gir gode banktjenester, men så sterkt bidrar til å realisere bærekraftige samfunnstjenlige prosjekter og gi gode liv.

Har toppet Etisk Bankguide hvert år

– Vi er svært fornøyde med ansettelsen av Kristine Falkgård som daglig leder og gleder oss til å utvikle banken videre sammen med henne og i tråd med formålet om etisk bankvirksomhet, sier styreleder Maria Bjune.

– Kristine Falkgård har en solid bakgrunn med sin brede bankerfaring og genuine interesse for å utvikle mer bærekraft, i ordets rette tredelte betydning. Cultura Bank ble etablert for snart 25 år siden nettopp for å være et etisk alternativ. Cultura Bank har vært på topp i Etisk Bankguide siden oppstart, og er som den eneste bank i Norge medlem av det internasjonale nettverket Global Alliance for Banking on Values.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT