Urørt regnskog i Peru, større enn Rogaland fylke, vernes

Et regnskogområde i Peru som også er landets største urfolksreservat, har fått vern, melder Regnskogfondet. Den norske organisasjonen har kjempet for et vern av dette området i nesten tjue år. Det om lag 11.000 km2 store området skal ikke lenger trues av tømmerdrift, og eksisterende tømmerkonsesjoner trekkes tilbake. Ukontaktede urfolk skal beskyttes. Ifølge Regnskogfondet ble et dekret som etablerer urfolksreservatet Yavari-Tapiche, nylig undertegnet av Perus president Francisco Sagasti. – 18 år med politisk uvilje er slutt – Etableringen av Yavari-Tapichereservatet er en kjempeseier for beskyttelsen […]

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
830FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT