Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Sumaya Jirde Ali blir redaktør for det feministiske tidsskriftet Fett

Sumaya Jirde Ali er ny redaktør i det feministiske tidsskriftet FETT. Forfatteren og poeten Ali starter i jobben allerede 18. mai.

– I alle disse år har jeg opplevd Fett som et givende intellektuelt søsterskap som har hjulpet meg utvikle min feminisme og antirasisme. Som redaktør kan jeg gi andre den samme muligheten, jeg kan nå være stigen andre så mange ganger har vært for meg, forteller Fetts nytilsatte redaktør, Sumaya Jirde Ali.

Sumaya Jirde Ali (f. 1997) er en norsk-somalisk samfunnsdebattant, forfatter og poet som i vår er aktuell med sin tredje diktsamling Når jeg ser havet, slokner lyset (Aschehoug). Hun har siden hun inntok offentligheten i 2016 vært en viktig stemme i norsk debatt. Hun har bachelor i sosialantropologi, og er fast spaltist i Morgenbladet.

– Jeg går inn i jobben som redaktør med mye ærefrykt og glede. Fett var en av de første tidsskriftene jeg skrev for. Lenge har jeg fått muligheten til å bidra med alt fra intervju og essay, til dikt og bokanmeldelser her, sier Ali i en uttalelse på FETTs nettsider.

Hun ser fram til å videreutvikle tidsskriftet som ble startet i 2004. Ali blir den sjuende redaktøren i tidsskriftets historie.

– Fett skal fortsette å være en premissleverandør i norsk offentlig ordskifte, nå bare med en mer offensiv posisjon. Innholdsmessig kommer vi til å fronte interseksjonell feminisme, men det er ikke sånn at bare feminister kan lese Fett, eller at vi retter oss særlig mot de som tenker og mener det samme som oss.

I tillegg ønsker hun at at Fett blir mer synlige i sosiale medier og digitale flater. Fett har som mål å publisere mer digitalt innhold i tillegg til papirutgaven.

– Det blir ikke enkelt å fylle skoene Hanne Linn Skogvang etterlater, men jeg og redaksjonen skal gjøre vårt beste. Skogvang har virkelig løftet tidsskriftet, og da tenker jeg ikke bare innholdsmessig, men og generell profesjonalisering av et aktivistisk blad som lenge ikke har hatt mye å rutte med. Det blir spennende å fortsette det påbegynte arbeidet, og det er en sann glede å kunne skrive seg inn i denne stolte tradisjonen som Fett er, sier Ali.

Hanne Linn Skogvang går av den 15. juni.

Dette er Fetts nye redaktør:

  • Sumaya Jirde Ali ga i 2017 ut diktsamlingen Kvinner som hater menn. Samme år ble hun kåret av lokalavisen Bodø Nu til «Årets Bodøværing».
  • I januar 2018 ble hun tildelt Zola-prisen.  I februar 2018 kåret gratisavisen NATT&DAG henne til «Årets stemme».
  • I mars 2018 hadde hun sagt ja til å delta i flere 8. mars-arrangementer, men ble utsatt for så mye netthets og sjikane at hun trakk seg fra deltagelsen.
  • I 2018 kom hun ut med bøkene Ikkje ver redd sånne som meg og høsten 2018 kom hun med diktsamlingen Melanin hvitere enn blekemiddel. I 2021 er hun igjen aktuell med diktsamlingen Når jeg ser havet, slokner lyset.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT