Norfund i Mosambik: Bygger sitt første solkraftverk med batterilagring

Gir strøm også når sola ikke skinner.

– Kombinasjonen av at både solenergi og batterier blir stadig rimeligere, gir nye muligheter til å bygge et framtidsrettet energisystem også i noen av verdens fattigste land, sier Mark Davis, investeringsdirektør for ren energi i Norfund. Norfund er et investeringsfond som eies og finansieres av den norske stat. Formålet er å skape jobber og forbedre levekår ved å investere i virksomheter som fremmer bærekraftig utvikling. – Dette er et banebrytende prosjekt gjennom at vi for første gang inkluderer betydelig batterilagring i et solenergiprosjekt, og vi gjør det […]

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
833FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT