Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Caritas og Dråpen i Havet skal samarbeide i Athen

Dråpen i Havet og Caritas har innledet et samarbeid i Athen for å støtte flyktninger og andre migranter i Attica-regionen etter nedleggelsen av Skaramagas flyktningleir.

Dråpen i Havet har vært til stede i Skaramagas flyktningleir utenfor Athen siden 2016. Det har vært den største leiren på det greske fastlandet og en av de mest velfungerende leirene i forhold til ledelse og daglig drift. I april ble det kunngjort at leiren skal legges ned, utforsket vårt team i Athen andre måter å fortsette å støtte mennesker på flukt i regionen på.

På grunn av Covid-19 pandemien og retningslinjer satt av greske myndigheter har Dråpen i Havet hatt vanskeligheter med å finne egne lokaler, mens Caritas allerede er godt etablert og kjent blant mennesker på flukt i hovedstaden.

Caritas er Den katolske kirkens hjelpeorganisasjon, og i Athen støtter organisasjonen mennesker på flukt gjennom en rekke aktiviteter, inkludert botilbud, matdistribusjoner, økonomisk støtte, utdannings- og fritidsaktiviteter for barn og voksne, og aktiviteter rettet mot sosial inkludering og fremtidig arbeidsdeltakelse.

Dråpen i Havet vil framover organisere aktiviteter i lokalene til Caritas Athen for mottakere av Caritas sine integrasjon- og botilbud, Helios og Hestia.

Aktiviteter i Athen

Aktiviteter organisert av Dråpen i Havet vil dreie seg om programområder som felleskap- og kapasitetsbygging, uformell utdanning og integreringstiltak.

– Vi jobber med mennesker som befinner seg i en sårbar situasjon. Gjennom våre aktiviteter bidrar vi til aktivisering, samfunnsdeltakelse og læring, sier Silvia, Dråpen i Havets områdekoordinator i Athen.

Aktiviteter innen felleskap- og kapasitetsbygging vil omfatte førstehjelpsopplæring, selvforsvarskurs, syrom, aktiviteter for barn, samt matlagingskurs og utveksling av ulike oppskrifter. Innenfor programområdet integreringstiltak vil Dråpen organisere workshops om hvordan få jobb, faglig utvikling og opplæring for oversettere og tolker.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT