Foto: Abhijit for Dråpen i Havet

Dråpen i Havet har vært til stede i Skaramagas flyktningleir utenfor Athen siden 2016. Det har vært den største leiren på det greske fastlandet og en av de mest velfungerende leirene i forhold til ledelse og daglig drift. I april ble det kunngjort at leiren skal legges ned, utforsket vårt team i Athen andre måter å fortsette å støtte mennesker på flukt i regionen på.

På grunn av Covid-19 pandemien og retningslinjer satt av greske myndigheter har Dråpen i Havet hatt vanskeligheter med å finne egne lokaler, mens Caritas allerede er godt etablert og kjent blant mennesker på flukt i hovedstaden.

Caritas er Den katolske kirkens hjelpeorganisasjon, og i Athen støtter organisasjonen mennesker på flukt gjennom en rekke aktiviteter, inkludert botilbud, matdistribusjoner, økonomisk støtte, utdannings- og fritidsaktiviteter for barn og voksne, og aktiviteter rettet mot sosial inkludering og fremtidig arbeidsdeltakelse.

Dråpen i Havet vil framover organisere aktiviteter i lokalene til Caritas Athen for mottakere av Caritas sine integrasjon- og botilbud, Helios og Hestia.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Aktiviteter i Athen

Aktiviteter organisert av Dråpen i Havet vil dreie seg om programområder som felleskap- og kapasitetsbygging, uformell utdanning og integreringstiltak.

– Vi jobber med mennesker som befinner seg i en sårbar situasjon. Gjennom våre aktiviteter bidrar vi til aktivisering, samfunnsdeltakelse og læring, sier Silvia, Dråpen i Havets områdekoordinator i Athen.

Aktiviteter innen felleskap- og kapasitetsbygging vil omfatte førstehjelpsopplæring, selvforsvarskurs, syrom, aktiviteter for barn, samt matlagingskurs og utveksling av ulike oppskrifter. Innenfor programområdet integreringstiltak vil Dråpen organisere workshops om hvordan få jobb, faglig utvikling og opplæring for oversettere og tolker.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)