Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

World Expression Forum etablert i Norge

World Expression Forum – WExFo – skal arbeide for å styrke ytringsfriheten internasjonalt. Forumet gjennomførte digital generalforsamling mandag morgen.

20. august ble World Expression Forum formelt stiftet i Oslo. Forumet har ambisjoner om å spille en like viktig rolle for ytringsfriheten som World Economic Forum gjør for internasjonal økonomi.

– Fagpressen er med blant grunnleggerne av forumet og støtter dette viktige intiativet for internasjonal ytringsfrihet, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i en uttalelse på Fagpressens nettsider.

Initiativet til å danne et ytringsfrihetsforum kom fra forleggerhold tidligere i år, og vant raskt gjenklang hos medieorganisasjonene, melder Fagpressen.

WExFO ledes foreløpig av et interimstyre, med forlagssjef Mads Nygaard, Aschehoug, som styreleder. Ordinært styre og programkomité skal velges på ordinær generalforsamling i desember i år. Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund leder valgkomiteen.

– Mandagens digitale generalforsamling ble holdt fordi det allerede er en rekke internasjonale organisasjoner og institusjoner som ønsker å gå inn i forumet, sier Brikt Olsen. – Dermed har interimstyret nå fått fullmakt til å legge ut flere aksjer for salg.

I stiftelsesdokumentene for WExFo heter det:

«Norge har en unik og privilegert posisjon når det gjelder ytringsfrihet i verden, det forplikter. Derfor skal Norge ta en tilretteleggende rolle for å sikre og utvikle denne viktige rettigheten.»

Forumet skal arrangere en årlig konferanse på Lillehammer, i etterkant av Norsk Litteraturfestival. Planleggingen av den første konferansen i mai 2022 er allerede i gang.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT