World Expression Forum, som ble stiftet formelt 20. august, avholdt digital generalforsamling mandag morgen. – Vi støtter dette viktige initiativet, sier Fagpressens Per Brikt Olsen, fotografert under generalforsamlingen. Foto: Fagpressen / Berit Nyman
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
- Annonse -

20. august ble World Expression Forum formelt stiftet i Oslo. Forumet har ambisjoner om å spille en like viktig rolle for ytringsfriheten som World Economic Forum gjør for internasjonal økonomi.

– Fagpressen er med blant grunnleggerne av forumet og støtter dette viktige intiativet for internasjonal ytringsfrihet, sier adm. direktør Per Brikt Olsen i en uttalelse på Fagpressens nettsider.

- Annonse -

Initiativet til å danne et ytringsfrihetsforum kom fra forleggerhold tidligere i år, og vant raskt gjenklang hos medieorganisasjonene, melder Fagpressen.

WExFO ledes foreløpig av et interimstyre, med forlagssjef Mads Nygaard, Aschehoug, som styreleder. Ordinært styre og programkomité skal velges på ordinær generalforsamling i desember i år. Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund leder valgkomiteen.

– Mandagens digitale generalforsamling ble holdt fordi det allerede er en rekke internasjonale organisasjoner og institusjoner som ønsker å gå inn i forumet, sier Brikt Olsen. – Dermed har interimstyret nå fått fullmakt til å legge ut flere aksjer for salg.

I stiftelsesdokumentene for WExFo heter det:

«Norge har en unik og privilegert posisjon når det gjelder ytringsfrihet i verden, det forplikter. Derfor skal Norge ta en tilretteleggende rolle for å sikre og utvikle denne viktige rettigheten.»

Forumet skal arrangere en årlig konferanse på Lillehammer, i etterkant av Norsk Litteraturfestival. Planleggingen av den første konferansen i mai 2022 er allerede i gang.

- Annonse -Frontrunner.site
- Annonse -
- Annonse -