Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Indonesias nye hovedstad skal hete Nusantara

Den nye indonesiske hovedstaden som skal bygges på Borneo har fått et navn. Planen er at de første embetsmennene skal flytte inn i Nusantara allerede i 2024.

En minister bekreftet mandag navnet, som betyr «øyrike». Nusantara er også et gammelt navn for Malayarkipelet, som Indonesia er en del av. Tirsdag ventes det at landets nasjonalforsamling skal vedta å bygge hovedstaden.

Planen om å bygge en ny hovedstad midt i jungelen øst på Borneo ble kunngjort av president Joko Widodo i 2019. Dagens hovedstad, Jakarta, lider av dårlig luftkvalitet, hyppige oversvømmelser og konstant trafikkork. Den nye byen skal etter planen koste rundt 280 milliarder kroner.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT