Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Tedros nominert til ny periode som WHO-sjef

Protester fra Etiopia ble avvist.

Sjefen for Verdens helseorganisasjon (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, er innstilt til en ny femårsperiode av organisasjonens styre.

Ledervalget i mai regnes dermed som en formalitet ettersom Tedros er eneste nominerte. Det bekreftet styreleder Patrick Amoth etter en avstemning i styret tirsdag.

Etiopias utsending til styremøtet i WHO forsøkte mandag å holde en tale for å kritisere Ghebreyesus, med påstander om at han støtter opprørere i Tigray. Talen ble avvist av styreleder Amoth, uten protester fra noen av de 34 medlemslandene som sitter i WHO-styret. Etiopia sitter ikke i styret.

Etiopiske Tedros er blitt et kjent ansikt for mange under koronapandemien. Han har vært WHOs generaldirektør siden 2017. Tidligere har han vært helseminister og utenriksminister i hjemlandet, samt leder for Det globale fond mot aids, tuberkulose og malaria.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT