Minst 94 døde i jordskred i Brasil. Uklart hvor mange som er savnet

Dødstallet etter det katastrofale jordskredet og flommen i byen Petropolis i Brasil har steget til 94, melder lokale medier.

Minst åtte barn skal være blant de omkomne. Ordfører Rubens Bomtempo har varslet at det reelle antallet ofre kan være langt høyere, ifølge nyhetsbyrået Agencia Brasil.

Det er uklart hvor mange som fortsatt er savnet. Minst 80 hus sies å ha blitt rammet av jordskredet, og mer enn 377 mennesker ble med ett kastet på gaten.

Jordraset ble utløst etter voldsomt styrtregn tirsdag, da det i løpet av tre timer kom like mye nedbør som det vanligvis kommer i løpet av en måned i området.

Bilder fra Petropolis, som på 1800-tallet var sommerhovedstad i det brasilianske imperiet, viser store ødeleggelser i den pittoreske byen som ligger 68 kilometer nord for Rio de Janeiro.

Store vannmasser vasket bort biler, trær og bygningsrester, og mange butikklokaler i sentrum sto onsdag fortsatt under vann.

Det er imidlertid ikke første gang at fjellområdene rundt Rio de Janeiro opplever naturkatastrofer av denne typen.

I januar 2011, i det som anses som den verste stormkatastrofen i landets historie, omkom over 900 mennesker da kraftig regnvær resulterte i flom og utløste en rekke jordskred, blant annet i Petropolis og nabobyene Nova Friburgo og Teresopolis.

(©NTB)