Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Petter Eide går til konsulentbyrå: – Uproblematisk, sier den tidligere stortingspolitikeren

Tidligere stortingsrepresentant for SV, Petter Eide (62), går til konsulentselskapet Rud Pedersen.

Petter Eide er ansatt som seniorkonsulent og rådgiver i Rud Pedersen Public Affairs. Rud Pedersen Gruppen har over 350 ansatte, og kontorer i ti land. Selskapet har ca 30 ansatte i Norge.

– Selskapet er bunnsolid innenfor myndighetskontakt og strategisk kommunikasjon, sier Petter Eide. Jeg håper min bakgrunn er verdifull for laget, samtidig som jeg nok kommer til å utfordre mine nye kollegaer på ulike områder.

Rud Pedersen jobber primært innen sektorene helse, forsvar, samferdsel, klima og industri. Det er særlig på de grønne næringene at Eide skal bidra, forteller selskapet i en pressemelding.

Eide synes ikke det er problematisk at han nå skal påvirke nasjonalforsamlingen han inntil nylig var en del av.

– Jeg tenker overgangen er helt uproblematisk. Jeg kommer ikke til å jobbe med kunder eller prosjekter jeg ikke tror på. Det tror jeg de færreste ville ha gjort, sier Eide.

Petter Eide var stortingspolitiker for SV og representerte Oslo i perioden 2017-2021, hvor han satt i justiskomiteen.

– De politiske slagene tas hyppig. Med en ny regjering og nytt Storting, opplever vi stor pågang fra bedrifter som vil forstå de nye landskapet og hvordan de skal navigere det. Petter vil tilføre tung forståelse for både norsk og internasjonal politikk. Han er uredd og gir tydelige råd, sier Kristian Hvilen, som er Managing Partner i Rud Pedersen Norge, i pressemeldingen.

Eide var generalsekretær i Amnesty Norge fra 2000 til 2007, generalsekretær i Care International Norge i 2007 og generalsekretær i Norsk Folkehjelp fra 2008 til 2011. I 2012 og 2013 ledet han Kirkens Nødhjelps arbeid i Pakistan. Tidligere har han arbeidet som informasjonsrådgiver i Geelmuyden Kiese. 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT