Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Den dominikanske republikk bygger grensemur mot Haiti

Den dominikanske republikk har begynt byggingen av en grensemur mot nabolandet Haiti på øya Hispaniola på grunn av den dårlige sikkerhetssituasjonen der.

– Byggingen av denne smarte grensebarrieren vil være til fordel for begge land. Den vil gjøre det mulig med mer effektiv kontroll av bilateral handel, tvitret den dominikanske presidenten Luis Abinader søndag.

Abinader sier byggingen startet i landsbyen Dajabón, som ligger nordvest langs grensen mellom de to karibiske landene. I første omgang skal det bygges mur langs 173 kilometer av grensen, som i alt et 391 kilometer lang.

Den dominikanske republikk er et populært feriemål. Nabolandet Haiti regnes som det fattigste landet på den vestlige halvkule. Det er i krise som følge av flere naturkatastrofer og den pågående politisk uroen som fulgte attentatet på president Jovenel Moïse i juli.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT