Colombia legaliserer abort

Colombia er det siste landet i rekken av latinamerikanske land som legaliserer abort. Nå blir abort lovlig fram til uke 24.

Det var de ni dommerne i Colombias forfatningsdomstol som tok beslutningen mandag. Abortforkjemperne var skuffet over at dommerne ikke åpnet for fri abort utover uke 24, men kalte likevel beslutningen historisk. Hittil har abort vært forbudt unntatt hvis morens liv var i fare, fosteret ikke var levedyktig eller svangerskapet skyldtes voldtekt. Trolig er det utført rundt 400.000 ulovlige aborter i året i landet til nå, og straffen for abort har vært opp til tre års fengsel både for moren og for legen. Utenfor rettslokalet jublet […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Halv pris på årsabonnement i juli: Klikk på banner og benytt rabattkode SOMMER24:
Halv pris på årsabonnement

Eller velg ordinært Månedsabonnement.