Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Ny leder i LNU: – Barne- og ungdomsorganisasjonene er grunnfjellet i demokratiet

Frivillighetens kår blir stadig trangere, sier Margrete Bjørge Katanasho. Derfor mener den nyvalgte LNU-lederen at barn og unges autonomi er spesielt viktig i konflikttider.

Under LNUs representantskapsmøte, Barne- og ungdomstinget, ble Margrete Bjørge Katanasho (26) valgt til ny leder for LNU. Med over en halv million medlemskap i norske barne- og ungdomsorganisasjoner er det et mangfoldig og viktig verv hun tar over. 

– Barne og ungdomsorganisasjonene er grunnfjellet i det norske demokratiet. Det er her barn og unge for første gang får oppleve at stemmen deres betyr noe og at de kan være med å påvirke samfunnet rundt seg. Jeg er derfor utrolig stolt over å ha fått muligheten til å lede LNU de to neste årene, sier Katanasho i en uttalelse på organisasjonens nettsider.

– I en verden der konflikter rammer barn og unge spesielt hardt, og der frivillighetens kår mange steder blir stadig trangere, er det spesielt viktig at vi hegner om og styrker barn og unges mulighet til å selv bestemme hvordan de vil bruke sitt engasjement. Jeg er veldig glad for å kunne lede en organisasjon som står støtt på at barn og unge både kan og vil lage sine egne fellesskap. 

Den nyvalgte lederen er oppvokst i Fredrikstad og har vært nestleder i Press – Redd Barna Ungdom. Hun har sittet i LNU-styret siden 2019, og vært nestleder i FN-sambandet siden 2021. For tiden leverer hun en mastergrad i statsvitenskap ved universitetet i Oslo.

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) er en paraplyorganisasjon for 102 norske barne- og ungdomsorganisasjoner, med rundt 450.000 medlemskap. Barne- og ungdomstinget (BUT) er LNU sitt øverste, demokratiske organ. Her møtes representanter fra medlemsorganisasjonene én gang i året for å bestemme hva LNU skal jobbe med og diskutere politiske saker.

Dette er LNUs nye styre:

 • Margrete Bjørge Katanasho, styreleder (Press)
 • Sandra Butoyi, nestleder (Natur og ungdom)
 • Daniel Skjevik-Aasberg, nestleder (Unge Høyre)
 • Anders Emil Kaldhol, styremedlem (Det Norske Misjonsselskaps Barne- og Ungdomsorganisasjon)
 • Hanna Flood, styremedlem (ANSA)
 • Inger-Andrea Østby, styremedlem (Norges Musikkorps Forbund)
 • Wictor Østvand Jensen, styremedlem (Organisasjon for norske fagskolestudenter)
 • Mikal Valland Nordli, styremedlem (Frikirkens barn og unge)
 • Sofie Persdatter Sangnæs, styremedlem (Norges bygdeungdomslag)
 • Gunnhild Skjold, styremedlem (Norsk målungdom)
 • Jakob Øvensen Aanderaa, varamedlem (Elevorganisasjonen)
 • Sindre Lysø, varamedlem (AUF)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT