Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Oslo skal gi pusterom til menneskerettighetsforkjempere

Byrådet i Oslo har annonsert at de vil bevilge én million kroner til prosjektet som skal gi menneskerettighetsforkjempere fra utsatte områder et sårt tiltrengt pusterom på noen måneder. I pilotprosjektperioden på to år vil Oslo være vertsby for åtte menneskerettighetsforkjempere.

Prosjektet «Pusteromsby» er et initiativ ledet av norsk sivilsamfunn, og skal være et tilbud til menneskerettighetsforkjempere som har behov for et avbrekk, solidaritet og ny motivasjon.

Å stå opp for menneskerettighetene kan være svært krevende i verden i dag. Enkelte blir satt i livsfare på grunn av det de kjemper for. Mange lever med konstant frykt og uro. Det er viktig å gi disse menneskene et pusterom fra en hard hverdag som menneskerettighetsaktivist. 

— Det er flott og viktig at byrådet nå har sagt ja til at Oslo skal bli en pusteromsby for menneskerettighetsforsvarere, sier Ingeborg Moa, daglig leder i Menneskerettighetsfondet, en av organisasjonene som står bak initiativet.

Ett av målene med prosjektet er å styrke båndene mellom menneskerettighetsaktivister i Norge og de som kommer til Oslo for å få et pusterom, sier hun.

— Vi i Menneskerettighetsfondet, Amnesty og de andre organisasjonene som er med på prosjektet, gleder oss til det videre samarbeidet. Med dette viser byrådet at Oslo er en internasjonal by med et stort hjerte, sier Moa i en uttalelse på MR-fondets nettsider.

Amnesty Norge er største økonomiske bidragsyter til prosjektet og én av fem organisasjoner som står bak initiativet sammen med Oslo kommune:

— Alle har fått med seg hva som skjer i Putins Russland, og vi ser lignende autoritære tendenser over hele verden. Grunnleggende menneskerettigheter er under økende press, og det å beskytte mennesker som forsvarer disse rettighetene er viktigere enn noensinne, sier John Peder Egenæs, generalsekretær i Amnesty Norge.

— Dette er bakgrunnen for at Amnesty har bidratt med midler, og vi vil berømme byrådet for at dette initiativet nå blir realisert.

Det er Amnesty Norge, Human Rights House Foundation, Den norske Helsingforskomité, Menneskerettighetsfondet og Raftostiftelsen som står bak initiativet.

Prosjeketet Pusteromsby har som mål å skape et avbrekk for utsatte menneskerettighetsforkjempere. Målsettingen er at de skal komme til Oslo på et tremåneders opphold for pause fra sin hverdag, og etter dette dra tilbake til sine hjemland med økt og styrket nettverk, samt at de skal kunne formidle situasjonen til et bredere publikum og øke engasjement for menneskerettighetsarbeid.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT