Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Gir prispengene til migrantorganisasjon

Tromsø IL og president i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, mottok i forrige uke Rettssikkerhetsprisen 2022. Nå har de avgjort at prisen på kr 100.000 skal gå til å fremme migrantarbeideres rettigheter.

— Jeg minnes enda onsdag, 24. februar 2021 hvor Tom Høgli, William Frantzen og jeg satt sammen og diskuterte hvordan vi som klubb kunne være med å gjøre en forskjell. To dager etterpå satte vi i gang en diskusjon som fikk hele fotballverden til å våkne, sier daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes. — Vi ønsker å takke hele klubben med våre supportere i spissen. Kanskje har vi en liten stemme i fotballverden, men vi har definitivt fått en mektig røst.

Forrige uke mottok Tromsø IL og Lise Klaveness sammen Rettssikkerhetsprisen 2022 fra Juristforbundet. Prisen består av et stipend på kr 100.000, og prisvinnerne har nå avgjort at pengene skal gå til organisasjonen Migrant Rights.

— VM i fotball er den viktigste turneringen vi har i vår idrett. Vi kan derfor ikke være bekjent med at arbeidere må leve under slavelignende forhold fordi vi skal kose oss med en måned fotball. Migrant Rights er den organisasjonen som vi føler lever tettest opp mot formålet vårt. De hjelper migrantarbeidere der de er og de påvirker myndigheter til å bedre forholdene, sier Alapnes i en pressemelding.

Tromsø IL var verdens første profesjonelle klubb som oppfordret til boikott av Qatar-VM. Fotballpresident Lise Klaveness skapte overskrifter internasjonalt da hun i Doha holdt sin tale til FIFA-kongressen. Her tok hun et kraftig oppgjør med FIFA og kritiserte diskriminering, manglende åpenhet, unnfallenhet overfor menneskerettigheter, korrupsjon, sendrektig håndtering av Russlands krig mot Ukraina — og ikke minst tildelingen av fotball-VM til Qatar:

— Det er veldig fint å kunne bidra til at Migrant Rights kan styrke sitt arbeid med migrantarbeideres rettigheter. Jeg er glad for at jeg sammen med Tromsø IL kan gi 100 000 til et arbeid som bidrar til å fremme rettighetene til migrantarbeidere i Qatar, sier Klaveness.

Migrant Rights er svært takknemlig for gaven. Pengene vil gå til å hjelpe migrantarbeidere i nød:

— This generous donation will support migrant workers in distress, who too often have no recourse when they experience exploitation and abuse. Lack of financial resources is a key reason workers do not file or see through their complaints, or are unable to regain their footing when forced to return home abruptly. Food, shelter, transportation, and mental health services are just a few of the resources essential to help people access justice and reclaim their lives. The donation will be used towards these ends, says Ms Rima Kalush, Dy Director and Editor of Migrant-Rights.Org

Migrant Rights ble grunnlagt i 2007, og er en advokatorganisasjon som har som mål å fremme rettighetene til migrantarbeidere. Gjennom nettbaserte plattformer og grasrotinitiativer jobber de for å dokumentere migrantfortellinger og jobber for å endre holdninger og praksis overfor migrantarbeidere.

Rettssikkerhetsprisen er opprettet av Norges Juristforbund og ble første gang utdelt i 2006. Den skal tildeles én eller flere personer, en institusjon eller en organisasjon som i løpet av det siste året, eller over lengre tid, har utmerket seg i sitt arbeid eller virke ved å styrke rettssikkerhet og likhet for loven.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT