Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Klimaforsker Bjørn Samset har blitt professor ved NMBU: – Gleder meg voldsomt til å starte

Bjørn Samset har begynt i en professor II-stilling ved NMBUs Fakultet for realfag og teknologi, der han skal undervise studenter i bærekraft og klimaendringer.

Samset, som har vært ansatt ved Cicero senter for klimaforskning i mange år, sier i en pressemelding at det å kunne undervise og veilede studenter var en av hovedgrunnene til at han takket ja til stillingen ved NMBU.

– Jeg har savnet å undervise. Som forsker er det utrolig skjerpende å jobbe med studenter. Det er en god test å skulle forklare og lære bort egen forskning. Jeg gleder meg også veldig til å veilede masterstudenter, og håper jeg møter noen kloke studenter som kan motiveres til å utvikle dette forskningsområdet videre, sier han.

Samset fikk Forskningsrådets formidlingspris i 2018. Nå skal han bruke formidlingsevnen sin til å lære studenter om klimaendringer, bærekraft og hvordan vi tilpasser oss et nytt klima.

– Jeg har gledet meg voldsomt til å starte, sier han.

– Har stålkontroll

I undervisningen skal Samset motivere studentene til å forstå bredden av klimautfordringene og hvordan klimaendringer påvirker naturen, samt skape forståelse for hvorfor studentene trenger de tyngre, teoretiske fagene.

– Bjørn en veldig flink formidler. Han har stålkontroll på fagområdet sitt og er genuint interessert i det han driver med. Det skinner gjennom i formidlingen hans og fører til god undervisning, sier Espen Olsen, leder for Institutt for fysikk ved NMBU.

Studentene flokket til

Samsets emne «Klimaendringer, bærekraft og tilpasninger» har over 100 påmeldte studenter. Det er dobbelt så mange som NMBU hadde ventet seg.

– Auditoriet er stappfullt og vi har gode diskusjoner allerede, sier Samset, som har bygget opp emnet fra bunnen av.

Samset ønsker å etablere flere koblinger mellom fagmiljøene på NMBU og Cicero.

– NMBU har et sterkt fagmiljø innenfor miljøfysikk, i tillegg til en generell forståelse av fysiske systemer, klima og miljø. Det blir spennende å se på hvordan Cicero og NMBU kan dra nytte av hverandre, sier han.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT