Norske soldater er nå hjemme fra Mali

Det siste vaktlaget av norske soldater fra Mali har nå kommet hjem. Den norske leiren, Camp Bifrost, overleveres til FN for videre drift.

– Siden 2013 har Norge bidratt med en rekke innovative styrkebidrag til FN-operasjonene MINUSMA. Norge har vært rammeverksnasjon for ordningen, og har i tillegg vært ansvarlig for å drifte Camp Bifrost. Begge disse initiativene er eksempler på hvordan små land kan bidra til å styrke FNs fredsbevaring gjennom felles innsats, forteller forsvarsminister Bjørn Arild Gram i en pressemelding.

For Evenes, som har bidratt med det siste vaktlaget i Mali, har det vært en enorm mulighet. I og med at Evenes er en nokså ung flybase har denne muligheten gitt dem mange gode erfaringer som de kan ta med seg videre.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
874FølgereFølg

SISTE NYTT