Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Over 260 mistet livet i jordskjelvet i Indonesia

Dødstallet etter jordskjelvet i Indonesia stiger stadig. Landets myndigheter oppgir at minst 268 mennesker har mistet livet.

(NTB-DPA-Ritzau) Over 1.000 personer er skadd, og minst 151 er fortsatt savnet, ifølge Indonesias krisedirektorat, BNPB.

Sjefen for landets redningsetat, Henri Alfiandi, opplyser at over 2.300 bygninger ødelagt. Han sier at mange av de omkomne er barn som hadde undervisning på en koranskole som raste sammen.

Skjelvet hadde en styrke på 5,6. Mange av de over 7.000 personene som har mistet hjemmene sine, innkvarteres nå i telt som er satt opp av myndighetene.

Indonesias president Joko Widodo besøkte tirsdag Cianjur-distriktet på Java, der skjelvet fikk hundrevis av bygninger til å rase sammen.

LES OGSÅ: Røde Kors leter etter overlevende etter jordskjelvet i Indonesia

Han lover hjelp til gjenoppbyggingen, men understreker at nye hus må bygges slik at de tåler nye skjelv. Alle som har mistet hjemmene sine, skal ifølge presidenten få rundt 60.000 kroner av myndighetene.

Besøket ble gjennomført samtidig som redningsarbeidere fortsatt graver i ruinene i håp om å finne overlevende. Arbeidet er en kamp mot klokka.

Skjelvet førte også til flere jordskred, og minst 14 omkomne er funnet begravd i ett av dem.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT