Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Guri Rørtveit blir styreleder for CMI. Catharina Bu ny ekstern medlem

Guri Rørtveit tar over vervet som styreleder for Chr. Michelsens Institutt (CMI) fra januar 2023.

— CMIs visjon om å skape en rettferdig og likeverdig verden er viktigere enn noen gang. Jeg er glad for å bidra til at ambisjonene i den nye strategien blir fulgt opp på best mulig måte, sier Rørtveit.

Rørtveit tar over styrevervet etter Gunn Mangerud, dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, ved Universitetet i Bergen (UiB), som har vært styreleder i CMI siden 2018.

— Jeg ser veldig frem til arbeidet som styreleder. CMI er en profesjonell institusjon som jeg har stor respekt for gjennom mitt arbeid ved Universitetet i Bergen, sier Rørtveit.

Rørtveit har erfaring fra forskning og utdanning om globale utviklingsutfordringer. Hun er spesialist i familiemedisin, og er avdelingsleder for global folkehelse og primæromsorg ved UiB.

I over ti år har Rørtveit vært involvert i prosjekter for forskning på helsespørsmål i Etiopia, i samarbeid med forskere ved University of Gondar, Etiopia. Hun har også vært veileder for studenter i Tanzania og Etiopia. 

FN-sambandets generalsekretær blir styremedlem

Catharina Bu har vært generalsekretær for FN-sambandet siden april 2022. Hun blir nå en av CMIs eksterne styremedlemmer.

— Jeg er beæret over å bli valgt inn i styret i Chr. Michelsen Institutt (CMI) fra 2023! Jeg har fulgt arbeidet deres med stor respekt og interesse i mange år. Jeg ser frem til å samarbeide med Guri og resten av styret, og ikke minst alle de imponerende ansatte, sier Bu på sin Facebook-side.

Catharina Bu har tidligere erfaring fra Tankesmien Agenda, hvor hun ledet arbeidet med analyse- og politikkutvikling om bistand, utvikling og global ulikhet. Bu har tidligere erfaring fra ulike organisasjoner, som Redd Barna og Fellesrådet for Afrika, skriver CMI i en pressemelding.

Bu har en mastergrad i utviklingsstudier fra SOAS i London.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT