Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Guri Rørtveit blir styreleder for CMI. Catharina Bu ny ekstern medlem

Guri Rørtveit tar over vervet som styreleder for Chr. Michelsens Institutt (CMI) fra januar 2023.

— CMIs visjon om å skape en rettferdig og likeverdig verden er viktigere enn noen gang. Jeg er glad for å bidra til at ambisjonene i den nye strategien blir fulgt opp på best mulig måte, sier Rørtveit.

Rørtveit tar over styrevervet etter Gunn Mangerud, dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, ved Universitetet i Bergen (UiB), som har vært styreleder i CMI siden 2018.

— Jeg ser veldig frem til arbeidet som styreleder. CMI er en profesjonell institusjon som jeg har stor respekt for gjennom mitt arbeid ved Universitetet i Bergen, sier Rørtveit.

Rørtveit har erfaring fra forskning og utdanning om globale utviklingsutfordringer. Hun er spesialist i familiemedisin, og er avdelingsleder for global folkehelse og primæromsorg ved UiB.

I over ti år har Rørtveit vært involvert i prosjekter for forskning på helsespørsmål i Etiopia, i samarbeid med forskere ved University of Gondar, Etiopia. Hun har også vært veileder for studenter i Tanzania og Etiopia. 

FN-sambandets generalsekretær blir styremedlem

Catharina Bu har vært generalsekretær for FN-sambandet siden april 2022. Hun blir nå en av CMIs eksterne styremedlemmer.

— Jeg er beæret over å bli valgt inn i styret i Chr. Michelsen Institutt (CMI) fra 2023! Jeg har fulgt arbeidet deres med stor respekt og interesse i mange år. Jeg ser frem til å samarbeide med Guri og resten av styret, og ikke minst alle de imponerende ansatte, sier Bu på sin Facebook-side.

Catharina Bu har tidligere erfaring fra Tankesmien Agenda, hvor hun ledet arbeidet med analyse- og politikkutvikling om bistand, utvikling og global ulikhet. Bu har tidligere erfaring fra ulike organisasjoner, som Redd Barna og Fellesrådet for Afrika, skriver CMI i en pressemelding.

Bu har en mastergrad i utviklingsstudier fra SOAS i London.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT