Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Julie Rødje blir ny leder for SLUG

Ny daglig leder i SLUG blir den tidligere Spire-lederen Julie Rødje.

Fra januar får organisasjonen SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk – ny daglig leder. Julie Rødje tar over jobben etter Maren Hemsett. 

Hva tenker du er de viktigste oppgavene SLUG skal jobbe med framover?

— I en verden som sliter med ettervirkninger av pandemien, krig og konflikt, miljøkrise og økende sult er vi nødt til å ta tak i en av de største proppene som hindrer positiv utvikling. Gjeldskrisa med uansvarlig långivning og investeringer forsterket global ulikhet og den skjeve maktbalansen, sier Rødje til Transit Magasin.

— Dessverre er utfordringene økende og vi trenger økt nasjonalt og internasjonalt press for å få på plass uavhengige gjeldshåndteringsmekanismer.

Hvordan vil du forme rollen som daglig leder i SLUG?

— Klimaendringene og gjeldshåndtering er et felt som henger tett sammen da mange fattige land må ta opp lån for å håndtere klimakatastrofer og naturtap. Dette er ekstremt urettferdig og det er økende global oppmerksomhet om at klimafinansiering er nødt til å gis som gave, ikke lån. Dette er et et område også SLUG skal arbeide mer med framover, og hvor jeg gleder meg til å samarbeide med miljøbevegelsen, sier Rødje.

Rødje startet i sin nye jobb den 4. januar.

Julie Rødje har vært leder i Spire og har erfaring fra organisasjoner som Natur og Ungdom og Operasjon Dagsverk. Det siste halvåret har hun jobbet som rådgiver i ForUM. Hun har en master i samfunnsgeografi. 

SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk (tidligere var SLUG en forkortelse for ‘Slett U-landsgjelda’) er en nettverksorganisasjon med 37 tilsluttede organisasjoner og ungdomspartier. SLUG var fra starten i 1992 et løst organisert nettverk av arbeidsgrupper, og var organisert som en arbeidsgruppe om gjeld under Forum for utvikling og miljø (ForUM). I 2006 ble SLUG en selvstendig organisasjon.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT