Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Marokko sender Sovjet-produserte stridsvogner til Ukraina

Første afrikanske land som sender våpen til Ukraina.

Kyiv Independent forteller at Marokko har sendt et antall T-72B stridsvogner til Ukraina. Stridsvognene ble i sin tid produsert i Sovjetunionen.

Før stridsvognene ble sendt til Ukraina ble de oppgradert ved en tsjekkisk base i byen Sternbeck. Nettstedet Menadefense hevder rundt 20 slike stridsvogner skal ha blitt sendt til fronten i Ukraina for omlag en uke siden.

Marokkos beslutning om å levere våpen til Ukraina ble tatt under Rammstein-toppmøtet i Ukraina i april 2022. Tunisia, Marokko, Liberia og Kenya var de eneste afrikanske landene på Rammstein-møtet i 2022.

Til sammen har Marokko 136 slike T-72B stridsvogner, som de kjøpte for 20 år siden fra Belarus, for å opprette en brigade i den nordlige delen av landet for å forsvare landet fra pansrede divisjoner i nabolandet Algerie.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT