Omverdenen lukker øynene for Myanmars nådeløse militærjunta

To år har gått siden hæren i Myanmar grep makten i et kupp og kastet fredsprisvinner Aung San Suu Kyi i fengsel. Verden har stort sett lukket øynene siden.

Militærkuppet 1. februar 2021 utløste store protester som sikkerhetsstyrkene slo nådeløst ned på. Minst 2.810 sivile, blant dem 278 barn er drept siden kuppet, viser tall fra The Assistance Association for Political Prisoners. Over 17.000 demonstranter og opposisjonelle ble fengslet etter kuppet, og drøyt 13.600 av dem skal fortsatt sitte bak lås og slå. Militærjuntaen, med general Min Aung Hlaing i spissen, nekter å forhandle med NUG og beskriver all væpnet motstand som terrorisme.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
833FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT