Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Redningsskipet Geo Barents holdes igjen ved havn i Italia

Minst 62 mennesker er savnet etter et båtforlis utenfor kysten av Italia denne helgen. Dette skjer samtidig som redningsbåten Geo Barents holdes igjen i Italia.

Torsdag 23. februar ble Geo Barents informert av italienske myndigheter om at båten holdes igjen i Augusta i Italia i 20 dager. Båten blir også bøtelagt.

Det er Leger Uten Grenser som driver redningsskipet Geo Barents, og organisasjonen melder at de undersøker hva lags juridiske steg de kan ta videre for å bestride avgjørelsen fra italienske myndigheter.

— Rett foran øynene våre, bare noen kilometer fra kysten av Italia, druknet mennesker på flukt. Det er uakseptabelt og uforståelig at vi nok en gang er vitne til tragedier som kunne vært unngått, sier generalsekretær i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum.

LES OGSÅ: Over 60 funnet døde etter tragedien utenfor kysten av Sør-Italia

Årsaken til at Geo Barents holdes igjen og blir bøtelagt er at båten ikke ga en type spesifikk informasjon som italienske myndigheter ba om etter at siste redningsaksjon ble avsluttet.

Denne informasjonen har Geo Barents aldri blitt bedt om å dele tidligere, melder Leger Uten Grenser på egne nettsider.

Skipet delte derimot alt annet av informasjon som kreves under og etter en redning, men blir nå anklaget av italienske myndigheter for å holde igjen en spesiell type informasjon fra skipets «Voyage Data Recorder». 

Å nekte uavhengige redningsbåter å reise ut på havet vil få dødelige konsekvenser. Mennesker på flukt fortsetter å risikere livene sine på det sentrale Middelhavet.

LES OGSÅ: Hvordan omtaler vi mennesker på flukt? Norske medier må bruke ordet flyktning om mennesker på flukt

Leger Uten Grenser har i mange år advart om situasjonen på Middelhavet og om at det er mangel på nok søk- og redningskapasitet. 

I dag er det kun humanitære organisasjoner som driver proaktivt søk- og redningsarbeid på det sentrale Middelhavet, og når dette arbeidet hindres risikerer flere mennesker å dø.

— Vi ber nok en gang om at EU og medlemslandene tar ansvar for de tusenvis av menneskene som dør på Middelhavet hvert år, og at de sørger for en proaktiv og statlig ledet søk- og redningskapasitet slik at færre mennesker mister livet på flukt, sier Hurum.

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT