Godkjenning av Equinors Rosebank-felt får hovedrollen når Storbritannia presenterer fornyet klimastrategi

Britiske myndigheter forventes å godkjenne Equinors Rosebank-felt på torsdag, som en del av lanseringen av en ny klimastrategi. Miljøorganisasjoner sier strategien er utvannet og svekket, og Labour kaller det for "klimavandalisme".

“Rosebank har potensiale til å styrke energisikkerheten med olje og gass som er produsert med mye lavere karbonavtrykk enn nåværende produksjon", sier talsperson for Equinor. Leder for #StopRosebank reagerer og sier at "Vi har lært at nordmenn  i stor grad er skjermet for hva Equinor holder på med i utlandet, og at Rosebank bryter med stort sett alt selskapet sier om seg selv i Norge."

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  872FølgereFølg

  SISTE NYTT