Tanzania og Ekvatorial-Guinea bekrefter nylige dødsfall i marburgvirus-utbrudd

Minst fem mennesker med marburgvirus har mistet livet i Tanzania, bekrefter helseministeren. Dette er første gang at viruset påvises i Tanzania. Elleve mennesker skal ha mistet livet i det pågående utbruddet i Ekvatorial-Guinea så langt.

Marburgviruset gir en svært smittsom og dødelig sykdom som ligner ebola. I vestafrikanske Ekvatorial-Guinea har elleve mennesker dødd i et utbrudd som først ble påvist 7. januar i år. Det største utbruddet i nyere tid var i Angola i 2005. Det krevde over 300 menneskeliv. Totalt 604 personer blir overvåket, sammenlignet med 825 den 30. mars, uttalte helsedepartementet i landet. Republikken Ekvatorial-Guinea er et sentralafrikansk land med grense mot Kamerun i nord, Gabon i øst og sør og Guineabukta i vest. Landet ligger delvis på […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

  • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
   Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
   Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.
 • LES OGSÅ

  FØLG

  1,627FansLik
  512FølgereFølg
  875FølgereFølg

  SISTE NYTT